Zéér opmerkelijke statistiek bij PSV: moet Drommel eerste keuze blijven?

5 maart 2023, 23:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joël Drommel staat door de blessure van Walter Benitez noodgedwongen in het doel bij PSV. Maar wie inzoomt op de statistieken van de sluitpost, kan niet anders dan concluderen dat hij het beste kan blijven staan in het restant van in elk geval de Nederlandse competitie.

Van de laatste 25 officiële wedstrijden die Drommel voor PSV keepte, verloren de Eindhovenaren er namelijk maar één. Driemaal was er een gelijkspel en er waren liefst 21 overwinningen met Drommel in het doel. Sinds 30 oktober 2021 wist alleen Ajax met 1-2 te winnen van PSV, mits zij met Drommel in de basis begonnen. Van alle wedstrijden in de Nederlandse competitie verloor PSV met Drommel in het doel overigens wel iets vaker: Feyenoord (0-4), Willem II (2-1), Ajax (5-0 & 1-2).

De geblesseerde Benitez speelde in totaal 23 Eredivisie-wedstrijden met PSV en verloor daarin van FC Twente (2-1), SC Cambuur (3-0), FC Groningen (4-2), AZ (0-1) en FC Emmen (1-0). Viermaal was er een gelijkspel, waarmee de cijfers qua punten beduidend minder zijn dan de laatste 25 wedstrijden onder Drommel. Ook qua gemiddelde tegentreffers zit Drommel ook lager dan zijn Argentijnse collega.

Lees ook'PSV heeft transfervrije Dahmen bij 1. FSV Mainz op het oog' 

Mental coach Drommel

Hoewel het een beetje appels met peren vergelijken is, is Drommel uiteraard blij met deze zeer opmerkelijke statistieken én met het feit dat hij terug is onder de lat bij PSV. Naar eigen zeggen is hij sterker dan vorig seizoen, met dank aan een mental coach.

"Ook is mijn vader belangrijk voor me, net als een aantal vrienden. Mijn vader is oud-keeper en snapt het vak volledig. De mental coach heb ik vorig jaar ingeschakeld op het moment dat ik uit het doel ging. Ik dacht, ik ga gewoon kijken of het iets is. Hij is geen psycholoog, maar iemand waar je je ei bij kwijt kunt en fijn mee kunt spreken", vertelde hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Moeilijk was het wel om op de bank te zitten. "Dat spreekt voor zich. Je komt hier om te spelen en dan is het lastig als je niet meer in het team staat. Ik heb elke dag op de training alles gegeven, ben op mezelf blijven vertrouwen en dan weet je dat er nog een kans gaat komen. Voor Walter Benitez is zijn blessure heel rot, maar dit is voor mij de mogelijkheid om ook in wedstrijden weer honderd procent te geven", zei Drommel, die liet doorschemeren dat hij komend seizoen graag wil spelen. Als dat niet bij PSV kan, dan dus mogelijk ergens anders. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen