Van der Vaart: "Heb je ooit een scheidsrechter negentig minuten zo zien staan?"

5 maart 2023, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart en Kenneth Perez dat Joey Kooij een fout maakte door FC Groningen-linksback Isak Dybvik Määttä een rode kaart te geven in de wedstrijd tegen Feyenoord. Määttä trapte de bal nabij de zijlijn aan tegen Alireza Jahanbakhsh en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart. Diverse analisten lieten al weten het oneens te zijn met die ingreep en daar sluit zowel Van der Vaart als Perez zich daarbij aan. Volgens Van der Vaart floot Kooij te veel in het voordeel van Feyenoord. 

"Joey Kooij is de schoonzoon van Frank de Boer. Daar kan hij niks aan doen, hij is verliefd geworden. Het werd op een gegeven moment een dingetje, dat hij Ajax het voordeel zou geven. Toen dacht ik: echt belachelijk. Die jongen is echt een goede scheidsrechter, doet zijn best en wil geen fouten maken, daar geloof ik niet in. Maar wat ik nu zag, was dat hij het vanaf minuut één de andere kant op deed, dus voor Feyenoord", constateerde Van der Vaart zondagavond bij Studio Voetbal.

Lees ookWillem van Hanegem komt met heel ander geluid over scheidsrechter Joey Kooij

Volgens Perez was Kooij 'weer heel druk bezig met populair zijn'. "Hij is niet per se beter of slechter dan andere scheidsrechters, hoewel – drie rode kaarten geseponeerd is niet heel sterk – maar je merkt dat de spelers hem gewoon niet pruimen. Bij Sparta Rotterdam – FC Utrecht merkte je vanaf minuut één dag iedereen geïrriteerd was over zijn gedrag", aldus Perez bij Dit was het Weekend. "Het is zijn uitstraling. Daar kun je vaak niets aan doen, maar hij straalt een bepaalde arrogantie uit die hij niet waar kan maken door heel goed te fluiten. Ik merk ook in de interviews na afloop dat de spelers denken: die kutscheids… Gisteren was hij ook de hele tijd aan het gebaren naar zijn horloge, om duidelijk te maken dat hij de tijd bijtrekt. Trek die tijd gewoon bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onsportief gedrag is kaart, dieprood in dit geval. Zouden ze vaker moeten geven aan die jankerds uit Amsterdam bijvoorbeeld, die reageren ook altijd zo sportief als ze achterstaan. Hoe meer zure reacties van ze, hoe leuker het feest op de Coolsingel straks.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeten ze ook doen, het zou een schande zijn als ze geen kampioen meer worden.

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn eigen club wordt veel vaker geholpen door de arbitrage, en de voorbije jaren had Feyenoord arbitrale beslissingen vaker tegen dan mee, maar daar hoor je deze dikzak nooit over.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als diverse analisten zeggen dat de goede man wel heel erg ernaast zat met zijn rode kaart dan is dat natuurlijk helemáál niet waar. Die mensen lullen maar wat. Die snappen ook dat hele spel niet. Waarschijnlijk ook dat mailtje gemist van de knvb dat er geen kritiek moet komen op scheidsrechters die in het voordeel van 010 fluiten. #sarcasme

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt, vanaf dag 1 straalt deze Kooy een bepaalde arrogantie en dedain uit alsof hij "The Man" is. Sowieso zijn veel scheidsrechters meer bezig met zichzelf dan waar het werkelijk om gaat!

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groningen vanaf minuut 1 aan het tijdrekken. Waar ik me over verbaas dat Alvarez in de eredivisie te weinig kaarten krijgt. Wekelijks gemene overtredingen. Tegen NEC minimaal geel moeten krijgen. Had je een hele andere wedstrijd gehad.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

misselijke v d vaart! fluit in het voordeel feyenoord!! hoeveel jaren hebben ze dat niet bij jouw cluppie gedaan ? maar het past niet in je straatje dat feyenoord geen punten laat liggen!

Francc
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord wordt thuis ALTIJD gematst......dat weet iedereen, en die Jahanbaksh is een viezerd geworden, wat een varken, alleen maar anderen naaien.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

feyenoord altijd gematst?? jij bent gek! als er een ploeg wordt gematst is het ajax!! kijk maar finale beker tegen utrecht winnende goal! kijk maar tegen heerenveen wat pingel moest zijn tegen nec laatst elleboog in gezicht en er is een var en??? niks! en dan noem ik er maar een paar op!

Martijn79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet, feyenoord krijgt al jaren de meeste strafschoppen, zeker thuis.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afgelopen zaterdag niet . Was ook niet te zien in de samenvatting trouwens . Maar goed tv kijkend nederland wordt al jaren genaaid .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stukje nr zoveel over dit . Alvarez nee dat was niks en door . WvH heeft gewoon gelijk . Hij schiet expres tegen alireza op ,. Hij kijkt hem aan voor hij schiet Dan maakt het niks uit of de bal uit was ja of nee. Met een gele kaart voor tijdrekken (wat groningen van minuut 1 al deed ) al op zak ,is de 2e gele kaart terecht en gewoon dom . De media en analisten zijn gewoon not amused dat feyenoord blijft winnen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen