Oud-Ajacieden United geslacht door de media, Weghorst enige voldoende

5 maart 2023, 22:10

De spelers van Manchester United zijn niet gespaard in de Engelse media na afloop van de pijnlijke nederlaag tegen Liverpool (7-0). De ploeg van trainer Erik ten Hag bood in de eerste helft aardig weerstand, maar werd na de rust compleet overlopen.

The Sun beoordeelt onder meer oud-Ajacied Lisandro Martínez met een 3. De Argentijn kon na de rust geen enkele weerstand meer bieden tegen de voorhoede van Liverpool. 'De eerste helft was typisch Martínez. Maar in de tweede helft werd hij dolgedraaid door Mohamed Salah. Toen het aantal doelpunten toenam, verloor hij zijn hoofd en was hij slecht met ballen die de zestien in kwamen.' De Manchester Evening News beschreef de verdediger als 'redelijk' in de eerste helft, maar door Salah misleidt in de tweede.

De Braziliaan Antony werd relatief gespaard, de vleugelspeler ontvang een 5 van The Sun. De enige speler die wél een voldoende ontving was Wout Weghorst, de Nederlandse spits kreeg dankzij zijn 'harde werk' een 6.

De Manchester Evening News deed geen moeite om enkele Red Devils te sparen en beoordeelde alle optredens met een 1.

Bruno Fernandes aangepakt

Het laagste cijfer van de avond werd uitgedeeld aan Luke Shaw. De Engelse verdediger kreeg een 2, waarmee hij Martínez en de Portugese middenvelder Fernandes (3) achter zich. Ook Sky Sports-analist Gary Neville liet zich uiterst kritisch uit over Shaw en noemde zijn wedstrijd 'afzichtelijk'.