Grote complimenten en één prangende vraag voor Gakpo in studio Sky Sports

6 maart 2023, 16:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Graeme Souness heeft genoten van het optreden van Cody Gakpo in de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United (7-0). De aanvaller opende de score door in het strafschopgebied naar binnen te kappen en de verre hoek uit te zoeken; na de pauze passeerde hij David de Gea met een knappe stiftbal. Daarmee droeg hij bij aan de monsterzege. 

Souness, die zelf tussen 1978 en 1984 voor Liverpool speelde, stelt na afloop bij Sky Sports dat Gakpo zich goed ontwikkelt. "Ik ben blij voor hem. Hij verliet een grote club (PSV, red.) om naar een club met wereldwijde roem te gaan. Dat kan intimiderend zijn voor een jonge speler. Dit zal hem enorm goed doen. Hij heeft zijn plek gevonden en het is te hopen dat hij op deze voet verdergaat."

Lees ookLiverpool-held Gakpo kiest favoriete goal: "Die was belangrijker"

Met name het tweede doelpunt, de stiftbal vanuit een lastige hoek na voorbereidend werk van Mohamed Salah, maakte indruk op de analist. "Als je naar een grote club komt, dan voel je druk, maar hij rondt het fantastisch af. Hij loopt richting doel en weet niet wat Salah ermee gaat doen. Hij weet waar hij zelf staat op het veld. Hij kijkt niet eens op, hij weet dat de keeper op hem af komt."

Toch heeft Souness nog wel één prangende vraag. Het antwoord kan hem helpen om in te schatten hoe koelbloedig Gakpo daadwerkelijk is. "Ik vraag me af: zou hij dat ook doen als dit zijn eerste kans was geweest, als hij eerder in de wedstrijd niet had gescoord? Dat weet ik niet, maar hij is een klassespeler. Ik denk dat we meer van zulke doelpunten gaan zien van hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen