Gakpo moet nog even wennen en begint interview in het Nederlands

5 maart 2023, 19:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo moet nog even wennen aan het geven van interviews in het Engels. De aanvaller stond na zijn dubbelslag tegen Manchester United (7-0) voor de camera van Sky Sports en begon in het Nederlands. "Ja, ik denk...", zei Gakpo, waarna hij besefte dat het interview in het Engels gegeven moest worden. 

Gakpo werd gevraagd of hij zich realiseert hoe bijzonder de overwinning van Liverpool was. "Ja, ik denk", zei hij in het Nederlands, om in het Engels toe te voegen: "Van tevoren hebben veel mensen me over deze wedstrijd verteld. Ik wist dat het een grote wedstrijd was voor de club, de supporters en onszelf. Dan zijn we extra gemotiveerd. Het is geweldig als we zo presteren,"

Dat Liverpool de grootste zege ooit boekte op Manchester United, noemde Gakpo 'leuk voor de in de boeken'. "Maar we moeten zo doorgaan." Hij zag zijn ploeg in de tweede helft weglopen bij de rivaal. "We bleven druk zetten en doelpunten maken als de kansen zich voordeden. We hadden het geluk aan onze zijde en dan kun je zeven keer scoren, maar er zijn ook verbeterpunten."

Gakpo maakte twee fraaie doelpunten. Hij opende de score door in het strafschopgebied naar binnen te kappen en de verre hoek uit te zoeken; na de pauze passeerde hij David de Gea met een knappe stiftbal. Welke was het best? "De tweede was mooier, de eerste was belangrijker."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen