Liverpool-held Gakpo kiest favoriete goal: "Die was belangrijker"

5 maart 2023, 19:52   Bijgewerkt: 6 maart 2023, 16:43

Cody Gakpo kan momenteel niet meer stuk in Liverpool. De voormalig vleugelspeler van PSV was in de bizarre 7-0 overwinning op Manchester United verantwoordelijk voor de openingstreffer van The Reds en kreeg ook de 3-0 op zijn naam. Ondanks het feit dat de sfeer in Liverpool momenteel lovend is, bleef Gakpo na afloop van de wedstrijd nuchter over zijn prestatie.

"Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben neergezet ja", begint Gakpo voor de camera's van Viaplay. "We wisten naar van tevoren dat dit een belangrijke wedstrijd was voor ons. Een cruciale wedstrijd en dus waren we nog meer gemotiveerd. Uiteindelijk loopt het dan zo, dat is fantastisch."

Toch ziet Gakpo nog voldoende verbeteringspunten. "Natuurlijk, iedereen is blij. Maar aan de andere kant zijn we nog niet waar we willen zijn als team, dus dan is het ook weer meteen die knop omzetten. We zijn heel blij, maar je weet hoe het gat in voetbal. Er is nog heel veel om voor te spelen en ik denk dat we niet op één wedstrijd moeten leunen."

Tussen de twee doelpunten die hij maakte, heeft Gakpo wel een voorkeur. "De tweede was wel het mooiste, maar die eerste was het belangrijkste. De eerste dus", aldus Gakpo. "Ik denk dat we gewoon hard moeten blijven werken en beter moeten spelen dan de vorige, dan komt de rest vanzelf." Ook trainer Jürgen Klopp was lovend, zo gaf de oud-PSV'er aan. "Hij zei dat het een goed moment was om twee keer te scoren. Hij was natuurlijk ook blij voor mij, dus daar hebben we iets om op door te bouwen."

CL-voetbal in gevaar

Ondanks de bizarre zege, is er voor Liverpool nog veel werk aan de winkel om zeker zijn van een top-4 klassering in de Premier League. "Ik denk dat dat ook iets is waar deze club voor staat, om Champions League-voetbal te halen. Minimaal. Dat is stap 1, en daarna kunnen we altijd nog verder kijken wat we kunnen inhalen. Voor mij persoonlijk zijn dit (tegen United en Everton, red.) ook twee mooie wedstrijden om in te scoren, dus op naar meer", sluit Gakpo positief af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen