Voetbalgeschiedenis: deze statistieken beschrijven hoe bizar Liverpool-United is

5 maart 2023, 19:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ongekende scenes op de zondagavond. Liverpool boekte daar een 7-0 (!) overwinning op het Manchester United van Erik ten Hag. Deze nederlaag zal niet alleen de komende weken pijn doen bij de supporters van The Red Devils, maar zal ook de komende jaren vaak uit de geschiedenisboeken worden getrokken. Enkele ongekende records en statistieken onderschrijven namelijk nog maar eens hoe bijzonder de zege van Liverpool is.

Voor United is het namelijk de grootste nederlaag ooit in de Premier League. Twee keer eerder werd er met een verschil van vijf doelpunten verloren. In 2020 was Tottenham Hotspur met 6-1 te sterk, terwijl het Liverpool van Jürgen Klopp een jaar later ook al de koppositie op deze ranking in nam met een 5-0 zege.

Daarnaast blinkten ook enkele individuele spelers uit tegen de ploeg van Ten Hag. Zo was dit de eerste keer in de geschiedenis dat drie spelers twee keer scoorden in één Premier League-duel voor Liverpool. Cody Gakpo, Darwin Nunez en Mohamed Salah scoorden allemaal een brace. Laatstgenoemde voert daardoor ook de all-time topscorerslijst van The Reds aan in de Premier League, Salah heeft nu 129 keer gescoord voor Liverpool

Lees ook: Historische afgang Ten Hag met Manchester United door koning Gakpo: 7-0!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen