Historische afgang Ten Hag met Manchester United door koning Gakpo: 7-0!

5 maart 2023, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag staat weer met beide benen op de grond met Manchester United. De laatste weken hadden The Red Devils vleugels na de League Cup-winst en zege op FC Barcelona in de Europa League, maar zondagavond ging de Nederlandse coach keihard onderuit bij Liverpool. Uitgerekend oud-PSV'er Cody Gakpo was de grote man bij de thuisclub, dat een stokoud record uit de boeken schoot: 7-0.

Voor beide teams stond er veel op het spel: Manchester United hoopte in de titelrace te blijven met een zege, maar Liverpool wilde na een mindere periode juist weer aansluiting te vinden bij de Champions League-plaatsen. In het eerste bedrijf had Ten Hag met zijn elftal na een moeizame start weliswaar het betere van het spel, maar halverwege stond het wel op achterstand (1-0).

Uit een fraaie actie schoot Gakpo met zijn rechtervoet knap binnen in de verre hoek. Direct na de thee ging het verder mis voor Ten Hag, toen Darwin Nunez een goede voorzet van Harvey Elliot hard tegen de touwen kopte. Drie minuten later wipte Gakpo op heerlijke wijze de derde Liverpool-goal tegen de touwen en toen was duidelijk dat het een uiterst pijnlijke avond zou worden.

Koekje van eigen deeg

Marcus Rashford raakte de paal, Bruno Fernandes zorgde voor gevaar. Maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Salah scoorde na ruim een uur heel gelukkig het vierde doelpunt en een kwartier voor tijd kopte Nunez snoeihard de vijfde tegen de touwen. Daarmee werd een record uit 1925 gebroken: toen won Liverpool met 5-0, tot dat moment de grootste thuiszege ooit, op Manchester United.

Lees ook: Analisten vinden goal Gakpo onterecht: "Maar wel heel lekker"

Uitblinker Gakpo kreeg na de vijfde Liverpool-goal een publiekswissel van Jürgen Klopp, die na deze overwinning weer volop zal meestrijden om de Champions League-tickets. Ten Hag kan de Engelse titeldroom voorlopig vergeten moet zich donderdag oprichten tegen Real Betis Sevilla om aan te tonen dat dit na de 6-3 tegen Manchester City en 4-0 tegen Brentford wel een incident was.

Vanaf de bank zag Gakpo hoe Mohamed Salah de zesde maken, het record brak en zich kroonde tot de alltime topscorer van Liverpool in de Premier League. Daarmee was het leed nog niet geleden, want vlak voor het einde maakte Roberto Firmino ook nog de zevende Liverpool-treffer. Daarmee werd de avond historisch pijnlijk voor Ten Hag en consorten, terwijl Liverpool terug is en vertrouwen tankt richting de return tegen Real Madrid over anderhalve week. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als liverpoolfan geweldig en genoten van deze wedstrijd. Nog nooit zo blij geweest met een goal van gakpo 😀

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een uitglijder en afgang. Maar snel door naar de volgende wedstrijd.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een heerlijke wedstrijd voor gakpo en co.Klasse en een geweldige overwinning!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen