Analisten vinden goal Gakpo onterecht: "Maar wel heel lekker"

5 maart 2023, 18:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool gaat momenteel ruim aan de leiding tegen het Manchester United van Erik ten Hag. Uitgerekend oud-PSV'er Cody Gakpo schoot zijn ploeg vlak voor de rust op een 1-0 voorsprong en wist na de theepauze ook de 3-0 op zijn naam ter schrijven. In de rustanalyse bij Viaplay concludeerden John van 't Schip en Cedric van der Gun echter dat Liverpool niet veel beter was dan de Red Devils.

"Ik vond dat United het betere van het spel had", begon Van 't  Schip. "Ze stonden goed gegroepeerd en veroverden een aantal keer goed de bal, waaruit ze kansen kregen. Uiteindelijk weet Liverpool in de eerste helft toch aan het langste eind te trekken." Ook oud-Ajacied Cedric van der Gun vond de ploeg van Ten Hag beter voetballen, maar zag een eerste helft die redelijk in evenwicht was. "0-0 was eerlijker geweest."

Over de treffer van Gakpo zijn de analisten echter wel te spreken. "Een geweldige loopactie, maar ook goed gegeven van Robertson (Andy, red.). Dan is dit toch gewoon een één-tegen-één actie waarbij hij naar binnen snijdt. Onwijs mooi in de verre hoek geschoten, een hele goede goal", stelt Van 't Schip. "Op zo'n moment, in zo'n wedstrijd, om dan te scoren. Dat is wel heel lekker", sluit Van der Gun aan.

Zie ook: Prachtgoal: Gakpo doet Ten Hag heel veel pijn in kraker

Tegen United staat Gakpo opgesteld als linksbuiten in plaats van als spits en dat lijkt de Nederlander goed te doen volgens Van 't Schip. "Het is ook mooi dat hij eigenlijk vanuit de positie scoort waar hij bij PSV het beste heeft gespeeld en ook zijn goals heeft gemaakt. Nu komt hij daar, bij een nieuwe club. Dan is het vaak de vraag: hoe ga je met andere spelers het oogcontact hebben om bepaalde ballen te krijgen. Nu zie je dat er een klein moment is met Robertson, hij geeft hem tussendoor en dan komt hij in zijn favoriete positie." 

Slechte wedstrijd Antony 

Wie minder lovende kritieken van de analisten kreeg, was oud-Ajacied Antony. Onder meer United-legende Jaap Stam is van mening dat de Braziliaan er niet alles uit haalt. "Hij is heel voorspelbaar in zijn manier van spelen. Je verwacht gewoon van hem, met zijn kwaliteiten, dat hij individueel langs zijn tegenstander probeert te komen en van daar uit de voortzetting goed doet. Hij komt ook wel in momenten waarop hij een voorzet kan geven, maar hij maakt in de passing de verkeerde keuze. Dat is jammer om te zien, want het is een speler met heel veel potentie. Dat komt er te weinig uit", concludeert Stam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen