Ten Hag en Klopp zetten drie Nederlanders in de basis bij Liverpool-United

5 maart 2023, 16:39

Manchester United begint met Wout Weghorst in de basis aan het uitduel met Liverpool. Trainer Erik ten Hag houdt Tyrell Malacia naast zich op de bank op Anfield. Zijn Liverpool-collega Jürgen Klopp brengt met Virgil van Dijk én Cody Gakpo wel zijn beide Nederlandse krachten aan de aftrap. 

Weghorst was in de voorbije weken ook zeker van een basisplaats in de Engelse bekertoernooien. Zowel in de League Cup-finale tegen Newcastle United (2-0 winst) als in de vijfde ronde van de FA Cup tegen West Ham United (3-1 winst) leverde hij met een assist een bijdrage aan de overwinningen van zijn ploeg. Malacia stond alleen in dat laatste duel 90 minuten op het veld. In de League Cup-finale bleef hij de hele wedstrijd reserve. Zondag keert Luke Shaw terug op de linksbackpositie. 

Gakpo keert tegen United terug in het elftal van Liverpool nadat hij het in de vorige wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (2-0 winst) nog met een kwartiertje als invaller moest doen. In februari liet Gakpo zijn eerste treffers in het Liverpool-shirt aantekenen tegen Everton en Newcastle United, maar woensdag werd hij tegen de Wolves gepasseerd ten faveure van de Portugees Diogo Jota. 

De inzet op Anfield is duidelijk. Ten Hag moet met United winnen om de aansluiting bij koploper Arsenal en Manchester City niet te verliezen. Nummer zes Liverpool heeft de drie punten juist nodig om de vijfde plaats van Newcastle United weer te kunnen ruiken. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar al op Old Trafford. United won destijds met 2-1 in de derde speelronde voor het eerst een competitiewedstrijd onder Ten Hag, die daarvoor verloor van Brighton en Brentford. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen