Van der Sar 'teleurgesteld' na beslissing gemeente Rotterdam

5 maart 2023, 15:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gemeente Rotterdam bracht zondag naar buiten dat Ajax-supporters niet welkom zijn in De Kuip bij de halve finale van de KNVB Beker. Edwin van der Sar, algemeen directeur van de Amsterdamse club, reageert teleurgesteld op die beslissing. 

Tegenover De Telegraaf noemt de oud-doelman het duel met Feyenoord 'juist een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken'. Toch komt het besluit voor hem niet uit de lucht vallen. "Maar we zijn wel teleurgesteld", aldus Van der Sar in zijn verklaring. 

"De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet", vervolgt de bestuurder. "Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd", stelt Van der Sar vast. Hij doelt daarmee ongetwijfeld ook op de beslissing van Sybrand Buma, de burgemeester van Leeuwarden. Die kondigde vorige week aan de rest van het seizoen geen uitsupporters meer toe te zullen staan bij thuiswedstrijden van SC Cambuur na ongregeldheden tijdens de Friese derby tegen sc Heerenveen. 

Lees ook: Cambuur haalt in statement hard uit naar burgemeester Buma

Eerder op de zondag toonde ook Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, zich in het Algemeen Dagblad teleurgesteld met het opnieuw ontbreken van Ajax-fans in De Kuip. "Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", zei Nagtzaam onder meer. 

Lees ook: Gemeente Rotterdam onverbiddelijk: geen Ajax-fans in De Kuip

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ohja en nu is het vervalsing etcetc . Wij mogen ook niet in Amsterdam komen dus ja . En bij Ajx-Fey had dat ook zo geweest huichelaars

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huilie huilie

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣 heb je gezien wat je hier zelf allemaal zegt joh . Wat ik hierboven zeg is gewoon een feit . Als het anderssom was geweest had de gemeente amsterdam gezegd geen Feyenoorders . Dit is gewoon hoe het is . Dus ja je huilie reachtie slaat weer nergens op. Kom eens met een inhoudelijke reactie waaruit blijkt dat dit niet zo is . Lijkt me moeilijk aangezien beide gemeentes dit al jaren (terecht ) niet toelaten

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je gelijk in jullie waren ook niet welkom geweest .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen