Opstelling PSV: Van Nistelrooij krijgt afmelding, terugkeer Simons

5 maart 2023, 13:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV treedt zondagmiddag in Waalwijk aan tegen RKC en doet dat zonder Guus Til. De middenvelder was nog trefzeker in het midweekse bekerduel met ADO Den Haag, maar is drie dagen later 'niet fit' en ontbreekt in de wedstrijdselectie. 

Tegenover de afwezigheid van Til staat de terugkeer van Xavi Simons. De middenvelder kreeg tegen ADO rust van zijn trainer, maar start bij afwezigheid van Til 'op tien' in Waalwijk. Op het middenveld wordt hij geflankeerd door Ibrahim Sangaré en Joey Veerman. Erick Gutiérrez begint daardoor op de bank. Voorin houdt Van Nistelrooij voor de derde wedstrijd op rij vast aan het trio Johan Bakayoko - Luuk de Jong - Fábio Silva. Anwar El Ghazi en Ismael Saibari zijn de alternatieven die Van Nistelrooij op de bank houdt. Verder verdedigt Joël Drommel zoals verwacht opnieuw het doel van de Eindhovenaren in Waalwijk. De sluitpost vervangt de geblesseerde eerste keus Walter Benítez. 

PSV moet winnen in Waalwijk om aansluiting te houden bij de top van de Eredivisie. Bij winst brengt de huidige nummer vier de achterstand op koploper Feyenoord, dat zaterdagavond ternauwernood won van FC Groningen, terug tot zes punten. Mochten de Eindhovenaren drie punten bijschrijven tegen RKC, dan komt het in ieder geval voor even weer gelijk met nummer drie Ajax. De Amsterdammers komen om 16.45 uur in actie tegen NEC. 

RKC ziet spits terugkeren

Bij de thuisploeg keert spits Mika Biereth zondag terug in de wedstrijdselectie. De aanvaller ontbrak sinds eind januari wegens een blessure maar is daarvan voldoende hersteld om plaats te nemen op de bank naast trainer Joseph Oosting. Die kan tegen PSV alleen niet beschikken over de geschorste Shawn Adewoye. Bij winst op de grote buurman blijft RKC knap achtste in de Eredivisie en komt het bovendien dichter bij nummer zeven FC Utrecht, dat vijf punten meer heeft maar vrijdag op eigen veld onderuit ging tegen Fortuna Sittard. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen