Mbappé zorgt voor hilariteit met opmerking na recordgoal PSG

5 maart 2023, 09:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kylian Mbappé schreef zaterdag geschiedenis door zich op slechts 24-jarige leeftijd al tot topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain te kronen. In het thuisduel met FC Nantes zorgde de Fransman in blessuretijd voor de 4-2 eindstand. Na afloop kreeg hij de lachers op zijn hand met een opmerking over de moeizame verhouding die zijn club heeft met de Champions League. 

Slechts 247 wedstrijden had Mbappé nodig om tot 201 treffers voor de Parijzenaars te komen. Toen de club hem in 2018 oppikte bij competitiegenoot AS Monaco leek het toenmalige wonderkind al voorbestemd om de recordboeken in te gaan, maar dat dit record zó snel al zou sneuvelen had niemand bij PSG durven hopen. Ondanks de vele treffers van Mbappé wil het in de Champions League echter nog altijd niet lukken. Jaar na jaar sneuvelt de club in het miljoenenbal waarop de steenrijke eigenaren de zinnen hebben gezet. Aanstaande woensdag dreigt opnieuw een vroege aftocht als PSG in München een 0-1 thuisnederlaag tegen Bayern moet zien goed te maken. 

Lees ook: Mbappé topscorer aller tijden bij PSG

Mbappé kreeg na afloop van het duel met Nantes de vraag voorgelegd of hij zijn toekomst in Parijs koppelt aan het succes in de Champions League. "Ik denk het niet", sprak de aanvaller lachend. "Als niet zoveel respect voor de club had gehad dan was ik al lang ver weg geweest!" Mbappé ging vervolgens wel serieus in op zijn toekomst. "Ik ben heel blij en voorlopig denk ik aan niets anders dan mooie dingen doen bij PSG. 

Felicitaties van Cavani

Met zijn 201ste doelpunt voor PSG passeerde Mbappé zaterdag Edinson Cavani, die tussen 2013 en 2020 tot exact 200 treffers kwam in Parijs. Na zaterdag is hij dat record dus kwijt aan Mbappé. De Uruguayaan, tegenwoordig spelend voor Valencia, heeft inmiddels zijn felicitiaties overgebracht via social media. 'Gefeliciteerd Kylian met je nieuwe PSG-record, breng PSG en de fans naar de top', schreef Cavani op instagram. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen