Mbappé topscorer aller tijden bij PSG, dat weinig vertrouwen tankt richting Bayern

4 maart 2023, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op FC Nantes. Een goed gevoel richting de return tegen Bayern München zal dat niet echt hebben opgeleverd. Na zeventien minuten stond het namelijk al 2-0 voor PSG, maar uiteindelijk werd het een moeizame 4-2 overwinning. Daarbij was een recorddoelpunt van Kylian Mbappé het hoogtepunt. 

Zonder Neymar, die ook de return met Der Recordmeister moet missen in de komende midweek van de achtste finales in de Champions League, was Messi voor de pauze de grote man aan de kant van PSG. De kleine Argentijn schoot na twaalf minuten fraai raak en vijf minuten later leek er een monsteroverwinning in de maak voor de koploper van Frankrijk na een snelle tweede treffer. 

Maar zoals al vaker de laatste weken oogde de formatie van Christopher Galtier verdedigend zeer kwetsbaar. Ludovic Blas maakte al snel het aansluitingsdoelpunt en nog voor de pauze zorgde Ignatius Ganago voor een sensatie: 2-2. In de tweede helft zette PSG uiteindelijk nog wel relatief simpel orde op zaken, want na een uur spelen maakte Danilo al het derde doelpunt namens de thuisclub.

Lees ookThiago Silva sneert naar nummer 7 op lijst FIFA's Best: "Het is een grap"

Record Mbappé

Uiteindelijk kwam er voor de nog altijd pas 24-jarige Mbappé nog een record: hij paseerde Edinson Cavani als topscorer allertijden van Paris Saint-Germain. Allereerst leek hij een strafschop te krijgen, maar de VAR legde de bal uiteindelijk net buiten het zestienmetergebied. Dus moest hij tot in blessuretijd wachten op zijn 201ste treffer, waarmee hij Cavani passeerde. Zodoende was het gevoel overall toch nog goed voor PSG, al zullen de verdedigende zwakheden ook serieuze zorgen baren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen