Memphis grijpt hoofdrol bij grote zege Atlético jubileumduel Simeone

4 maart 2023, 22:55   Bijgewerkt: 4 maart 2023, 23:11

Memphis Depay heeft Diego Simeone zaterdagavond een geweldige jubileumwedstrijd bezorgd tegen Sevilla. De Nederlandse aanvaller kreeg voor het eerst een basisplaats van de Argentijnse coach, die zijn recordwedstrijd coachte, en maakte binnen het half uur twee goals. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 6-1 zege.

Na een goede één-twee met Griezmann kwam Memphis na twintig minuten oog in oog te staan met Yassine Bounou. Acht minuten later moest de Marokkaanse keeper opnieuw vissen na een succesvolle poging van Memphis: ditmaal schoot hij héérlijk raak met zijn rechtervoet en leek het duel al beslist.

En dus werd het 613ste duel voor Simeone, waarmee hij legende Luis Aragones passeerde van meest gecoaches wedstrijden voor Atlético Madrid, een waar feestje. Het was niet het enige jubileum dat gehaald werd, want Antoine Griezmann maakte na de pauze een jubileumdoelpunt. Zijn treffer was de 150ste in dienst van Los Rojiblanco en maakte later ook nog zijn 151ste.

Bekijk ookMemphis-time! Twee snelle doelpunten bij basisdebuut bij Atlético

Daarmee was de spanning ondanks de eerdere aansluitingstreffer van Youssef En Nesyri uit de wedstrijd. Nadat Memphis na een uur ruimte moest maken voor Alvaro Morata, die gepasseerd was ten faveure van de Nederlander, liep de score nog verder uit. Yannick Carrasco, Morata en dus Griezmann gaf het feest van Simeone extra glans, terwijl Memphis zijn vorm optrekt in aanloop naar de interlands van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen