Hierom was het geen rode kaart voor Määttä tegen Feyenoord

4 maart 2023, 22:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Kooij stuurde Isak FC Groningen-verdediger Dybvik Määttä zaterdagavond met een tweede gele en dus rode kaart van het veld. De meningen over dat besluit tegen Feyenoord in De Kuip waren na afloop eensgezind: hier had géén tweede gele kaart gepast. En daarvoor werd een spelregel tevoorschijn getoverd. 

FC Groningen-captain Michael Verrips vond het bij ESPN na het duel logischerwijs ook geen rode kaart. "Het is een slechte beslissing, want het spel is gaande", zei de goalie, die bijval kreeg van Hans Kraaij jr. Omdat de bal niet over de lijn was, mag Määttä doen met de bal wat hij wilde. "Dus het kan nooit een gele kaart zijn. Er is niet gefloten omdat de bal over de lijn is, mag je doen wat je wilt."

Bovendien vlagde de grensrechter voor een ingooi van FC Groningen, wat Määttä vermoedelijk wilde bereiken met zijn enigszins onhandige actie bij het wegschieten. "Dat maakt het helemaal bizar. Bizar. Het kan nooit geel zijn", baalde Verrips duidelijk. "Ik snap niet dat de VAR niet ingrijpt."

Lees ook: Opzet of ongelukkig: Määttä krijgt rood voor bal in het gezicht trappen

Ook de andere analisten vonden het geen gele kaart. Mario Been, die nog weleens van Feyenoord's voorliefde wordt beticht, vond het geen gele kaart. "De bal is nog in, dus dan is het nooit een gele kaart. En de rode kaart is bepalend geweest voor de uitslag in de wedstrijd." Marciano Vink denkt ook dat de Rotterdammers zijn geholpen door Kooij. 

De mening was ook Kees Kwakman toebedaan. "Dit is al zijn vierde onterechte rode kaart", somde de voormalig middenvelder op. "Hij geeft veel te snel geel. De grensrechter geeft een ingooi aan FC Groningen, maar Kooij beslist zo snel. Hij komt aanlopen en geeft geel. Ga naar de situatie en overleg met de grensrechter. Maar de grens stapt ook tien meter naar achteren en denkt: 'ik heb mijn werk gedaan'. Geel, rood. Zo gehaast. Kooij maakt het zichzelf zo moeilijk op deze manier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja wat ik al eerder zei we staan te lang bovenaan . De media en vooral 'ajaxfans' hier vinden het goed een tijdje. Omdat men weet dat Feyenoord het toch niet volhoudt . Maar nu duurt het te lang en zoeken ze en zoeken ze om maar te zeiken en onrust te stoken . Ik heb hier al verschillende situaties weerlegt . Wij hebben geen punt gestolen sterker nog we komen er gewoon een stel te kort. De rode kaart kun je gewoon geven. Het was trouwens ook 2de keer geel en niet gelijk rood. Groningen deed niks anders dan tijdrekken en daarvoor kreeg deze speler al geel . Als je dan expres een bal tegen ali knalt die op de grond ligt is het gewoon klaar en heel dom . Hij had met die bal zoveel meer kunnen doen . Maar goed dat tijdrekken en het commentaar is ook iets. Onze tegenstanders doen niks anders en je hoort niks . Van de week doet onze keeper het een keertje en men lul niet anders

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat mijn ‘gezeik’ veel onrust veroorzaakt bij Feyenoord. Volgens de spelregels was dit geen rode kaart, ook geen gele. Ik ben geen Ajaxsupporter, maar heb de afgelopen jaren wel van ze genoten onder Bosz en Ten Hag, of mag dat ook niet van de Feyenoordpolitie?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De media haar gezeik wel . Verder weet ik niet welke regels jij hebt maar opzettelijk een bal naar een speler trappen die op de grond ligt !!??. Terwijl je al geel hebt !!. Dus ja met je Feyenoord politie . Toen die argentijn de bal in de dug out schoot zat men te janken ,en nu is het niks .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De bal was buiten anders had de grens niet gevlagd. Maar rood had niet gehoeven. Die keeper van Groningen had eerder geel verdiend met tijdrekken.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja de bal was idd buiten, NADAT ie via Alireza over de zijlijn ging. Pas toen vlagde de grensrechter ook... 🤣

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

de bal was absoluut niet buiten, hele domme beslissing van de scheids.

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met de bal in het spel kun je ook een gele kaart krijgen voor onsportief gedrag, daar heb je geen witte kalklijnen voor nodig, maar gewoon gezond verstand.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het zag er gewoon onsportief uit, en de VAR mag hier niet eens over oordelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen