Manchester City dankt Botman in topper en legt druk bij lijstaanvoerder Arsenal

4 maart 2023, 15:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City heeft de druk op koploper Arsenal zaterdagmiddag wederom opgevoerd. De ploeg van manager Pep Guardiola won in eigen huis met 2-0 van het verrassende Newcastle United, dat ondanks de nederlaag blijft dromen van de Champions League. Sven Botman speelde een ongelukkige rol.

In het Etihad Stadium begonnen twee spelers uit de Oranje-voorselectie in de basis. Nathan Aké mocht starten namens City, terwijl Sven Botman aan de aftrap verscheen bij Newcastle. Het scheelde niet veel of City kwam heel vroeg op voorsprong. Ilkay Gündogan knikte de bal maar net over het doel van Nick Pope na een uitstekende voorzet van Jack Grealish. De 1-0 liet daarna alsnog niet lang op zich wachten. Phil Foden schoot na een fraaie actie via het been van de ongelukkige Botman tegen de touwen.

Bekijk ook: Oranje-kanshebber Botman weer de schlemiel bij Newcastle United

Daarmee was het voor een groot deel gedaan met de eerste helft, al kreeg Erling Haaland nog wel een uitstekende kopkans. In het tweede bedrijf moest Newcastle komen en waren de gasten ook dreigend. Aan de overkant kregen The Magpies het deksel op de neus. Bernardo Silva stond net twee minuten binnen de lijnen toen hij voor de beslissing zorgde. Het verzet van de bezoekers was gebroken en City kon de wedstrijd rustig uitspelen. Een slotakkoord kwam er niet meer door een van beide ploegen.

Titelstrijd in de Premier League

City komt door de overwinning weer een stuk dichter bij koploper Arsenal. De Londenaren hebben twee punten meer dan The Citizens en komen later vandaag nog in actie. AFC Bournemouth komt om 16.00 uur op bezoek in het Emirates Stadium. Erik ten Hag zal namens Manchester United ook balen van de driepunter van City. Het verschil tussen de rivalen uit Manchester is nu negen punten, maar The Red Devils hebben wel nog twee duels tegoed. Zondagmiddag staat de absolute kraker tegen Liverpool op de planning.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen