Potentiële Oranje-doelman baalt na nieuwe blunder: "Gebeurt me te vaak"

4 maart 2023, 13:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kjell Scherpen was een van de verrassende namen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van Vitesse is één van de vijf doelmannen die zijn geselecteerd door nieuwe bondscoach Ronald Koeman. Scherpen kwam later de dag in actie voor zijn ploeg tegen AZ, en vervulde in die wedstrijd opnieuw een hoofdrol. De 23-jarige keeper ging in de fout bij het enige doelpunt van de wedstrijd en zodoende leed Vitesse opnieuw een nederlaag.

Jesper Karlsson was de man die in de 29ste minuut de ban brak in de wedstrijd. De Zweedse aanvaller verraste doelman Scherpen in de korte hoek met een afstandsschot. "Ik kon uiteraard meer doen. Dat voel je gelijk wel. Helaas is dat beslissend in deze wedstrijd", sprak de keeper bij ESPN. "In de baan van het schot stond iemand van ons die op dat moment bukte. Daardoor werd ik ook een beetje verrast. Maar alsnog zou de bal er niet in mogen van die afstand", vertelde een schuldbewuste Scherpen.

Het is niet de eerste keer dat de oud-doelman van onder meer FC Emmen en Ajax dit seizoen in de fout gaat. Scherpen beseft dat maar al te goed. "Helaas gebeurt het me te vaak", vertelt de 23-jarige goalie. Ondanks de blunder keepte Scherpen een alleraardigste wedstrijd tegen AZ. Met enkele goede reddingen hield de sluitpost Vitesse op de been. Desalniettemin baalde Scherpen dat hij na afloop voor de camera moest komen. "Als je voor de camera staat, is dat vaak omdat er iets niet goed is gegaan."

Verrassende oproep

Zoals gezegd is Scherpen één van de verrassingen in de 37-koppige voorselectie van Oranje. De doelman kreeg een mailtje van de teammanager van het Nederlands elftal met daarin de informatie dat hij geselecteerd was. Dat zag de keeper zelf ook niet aankomen. "Ik heb me er eigenlijk niet mee beziggehouden of op voorbereid. Dus het kwam wel als een verrassing", geeft Scherpen toe. "Het is mooi dat je daarbij zit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet goed genoeg. Next!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen