Ruud Gullit mist één naam bij Oranje: "Jammer dat hij er niet bij zit"

4 maart 2023, 11:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud Gullit had de naam van Jerdy Schouten verwacht in de voorselectie van Ronald Koeman. De voormalig topvoetballer ziet dat Schouten zich goed ontwikkelt bij Bologna, de huidige nummer acht van de Serie A, maar Ronald Koeman is nog niet voldoende overtuigd.

"Dat vind ik jammer, want hij speelt toch bij een prima ploeg in de Italiaanse competitie", zei Gullit vrijdagavond in het Voetbal Café op Ziggo Sport. "Ik had hem wel verwacht, maar misschien komt dat nog. De bondscoach ziet deze jongens natuurlijk elke week voetballen, en hun ontwikkeling, ik heb wel vertrouwen in Ronald."

Lees ook: Deze dertien spelers hebben de voorselectie van Oranje niet gehaald

Gullit schreef eerder in een column in De Telegraaf al dat Schouten het 'goed doet' in Italië. De controleur van Bologna speelde in juni 2022 zijn enige interland voor Oranje (1-2 zege op Wales). "Van Gaal liet hem vervolgens vallen, hoewel Schouten een assist gaf en de bondscoach tevreden over hem was. Ik kan me voorstellen dat Koeman in hem geïnteresseerd is."

Koeman gaf vrijdag de voorkeur aan onder meer Mats Wieffer van Feyenoord. Wim Kieft vindt de plek in de selectie 'nog iets te vroeg' voor Wieffer. "Hij doet het goed, maar hij moet het in een aantal Europese wedstrijden voor zijn club eerst even laten zien", stelt Kieft zaterdag in zijn column voor De Telegraaf

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen