Emotie en woede bij Den Bosch: "We zijn niet betaald voetbal waardig"

3 maart 2023, 23:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De enorme nederlaag van FC Den Bosch op bezoek bij PEC Zwolle doet veel pijn bij de Brabanders. De formatie van Jack de Gier ging met 13-0 ten onder in Zwolle, wat voor veel spelers uit de selectie het dieptepunt uit hun loopbaan is. Aanvoerder Danny Verbeek reageerde aangeslagen voor de camera's bij ESPN.

"Dit zal me altijd bijblijven. Dit is de grootste vernedering uit mijn carrière", zegt een emotionele Verbeek tegenover de betaalzender. "Vanaf het begin van de wedstrijd wilde ik er eigenlijk al niet staan. De totale voetballogica die we als voetballers en als ploeg missen… Dan kun je Hans Klok voor de selectie zetten, maar dat gaat 'm niet worden."

Verbeek stond zichtbaar geëmotioneerd voor de camera en is van mening dat er ontzettend veel moet gaan veranderen bij de Brabantse club. "Dit is mijn club, maar ik voelde het al langer. Op dit moment zijn we niet betaald voetbal waardig. We staan niet op de rand van de afgrond, we liggen erin", aldus Verbeek, op wie de ontluisterende nederlaag in Zwolle erg veel invloed heeft.

Lees ook: PEC Zwolle boekt grootste KKD-zege ooit: dertien goals tegen Den Bosch

"Ik voel me fit en dan denk je eraan om nog een paar jaar door te gaan. Maar na avonden zoals deze kan het ook weleens heel snel afgelopen zijn. Zo wil ik mijn carrière niet afsluiten. Ik vind voetballen erg leuk, maar niet op deze manier", besluit de aanvoerder van Den Bosch, de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Verbeek moet niet zo overdrijven... De Vrij & Wijnaldum verloren toen ook met 10-0 van PSV en wat gebeurde er in het verloop van hun carrière? Precies! NL-elftal, Liverpool en Inter Milan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen