'Gemis De Jong kan voor problemen gaan zorgen bij Nederlands elftal'

3 maart 2023, 23:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wim Kieft denkt dat het gemis van Luuk de Jong nog wel eens vervelend kan gaan uitpakken voor het Nederlands elftal. De oud-prof en analist stelt in zijn column bij De Telegraaf dat Oranje 'een probleempje' gaat krijgen zonder de boomlange spits. Op dit moment kan alleen Wout Weghorst fungeren als pinchhitter. Kieft ziet Weghorst niet als de ideale man voor die rol.

'Het afhaken van Luuk de Jong als international, die zelf niet meer wil, kan vroeg of laat nog wel eens een probleemje vormen. Hij is nooit uitgegroeid tot basisspeler maar hij is wel een goede pinchhitter', begint Kieft. 'Wout Weghorst is meer van het trekken en sleuren en omdat hij lang is, wordt hij ook gezien als een wapen voorin. Maar Weghorst is geen uitzonderlijk goede kopper, De Jong wél. En die heb je in een slotfase soms nodig', gaat hij verder.

Kieft heeft vertrouwen in de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. De oud-spits van PSV denkt dat de oefenmeester successen kan bereiken met Oranje. 'Deze bondscoach is anders, vooral rustiger. En hij weet dondersgoed hoe het in de top allemaal in elkaar steekt. Bij Koemand is alle aandacht gericht op het veld', stelt Kieft. 'Dat hij capabel is, heeft hij bovendien al in zijn vorige periode bewezen. Wat me van die tijd in het bijzonder is bijgebleven, is zijn goede klik met de spelersgroep.'

Geen Luuk de Jong

Koeman kan in zijn nieuwe tijdperk als bondscoach dus niet beschikken over De Jong. De 32-jarige aanvaller kondigde vrijdagochtend zeer verrassend zijn afscheid aan als international. De spits van PSV maakte via zijn social media bekend dat hij niet langer uit gaat komen voor het Nederlands elftal. De kopsterke spits kwam 39 keer uit voor Oranje en was daarin goed voor acht doelpunten. "Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV", was de reactie van De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen