'Man van zeven prijzen gaat Liverpool aan het einde van het seizoen verlaten'

4 maart 2023, 00:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na acht seizoenen lijkt er een einde te gaan komen tussen het verblijf van Roberto Firmino bij Liverpool. Volgens het Engelse SkySports heeft de Braziliaanse-aanvaller besloten om zijn contract niet te verlengen en in de zomer afscheid te nemen van de club. Firmino trok in 2015 naar Liverpool in speelde in totaal 352 officiële wedstrijden voor The Reds.

Firmino is dit seizoen, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, geen basisspeler meer in het elftal van Jürgen Klopp. Onder meer Darwin Nunez, Cody Gapko en Diogo Jota staan hoger in de pikorde dan de Braziliaan. Ondanks dat wilde de Duitse oefenmeester graag door met Firmino, maar de 31-jarige aanvaller besloot anders. Zo komt er na acht seizoenen en zeven prijzen komende zomer een einde aan de samenwerking tussen Liverpool en Firmino.

In de transferzomer van 2015 kwam Firmino voor 41 miljoen euro over van TSG Hoffenheim. De Braziliaan speelde tot dusverre 352 keer voor Liverpool en was daarin goed voor liefst 107 goals en 78 assist. Dit seizoen komt Firmino veel minder in de plannen voor, maar scoorde hij toch nog negen doelpunten en gaf hij vier assists. 

Supertrio 

De Braziliaan maakte deel uit van de grote successen die Liverpool de afgelopen jaren heeft behaald. Samen met Sadio Mané en Mohammed Salah vormde Firmino een uitstekend aanvalstrio. In 2018/2019 won de 31-jarige de Champions League en hetzelfde jaar de UEFA Super Cup. Eén jaar later vierde de Braziliaan het kampioenschap in de Premier League. In 2021/2022 won Firmino met Liverpool de FA Cup.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen