Speler van de Maand-prijs voor Berghuis zorgt voor verbaasde reacties

3 maart 2023, 18:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis is uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Dat de 31-jarige middenvelder van Ajax de prijs wint, zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Berghuis kende in februari immers niet een van de beste maanden van zijn loopbaan.

Berghuis heeft de prijs op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers gewonnen. Tegen SC Cambuur (0-5), RKC Waalwijk (3-1), Sparta Rotterdam (4-0) en Vitesse (1-2) was de Oranje-international direct betrokken bij vier doelpunten. Daarnaast gaf meeste succesvolle passes in het aanvallende derde deel van het veld (95) en stond hij in de top-drie van meeste doelpogingen. Berghuis speelde daarentegen afgelopen weekend een zwakke wedstrijd tegen Vitesse en werd al in de rust gewisseld door John Heitinga.

Dusan Tadic was de grootste concurrent van Berghuis voor de Speler van de Maand-award. De Serviër was in februari direct betrokken bij zes doelpunten, maar leed bijvoorbeeld meer balverlies dan zijn teamgenoot. Voor Berghuis is het de derde keer dat hij de Speler van de Maand-verkiezing wint. Daarmee is hij nu de enige die de prijs, die zes jaar bestaat, drie keer heeft gewonnen.

Bakayoko

De prijs voor Talent van de Maand gaat naar Johan Bakayoko, die kortgeleden zijn contract bij PSV verlengde. De jonge aanvaller was in februari goed voor twee doelpunten en twee assists in de Eredivisie. Daarnaast gaf hij de meeste succesvolle voorzetten uit open spel. Vorige maand won teamgenoot Xavi Simons de prijs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi toch..... Ging weg bij Feyenoord om prijzen te pakken en miste al een europese finale en dit jaar een kampioenschap. Dit is hem gegund als troostprijsje hoor. No hard feelings Steven....

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgende keer verwacht ik Wijndal.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer vreemd. Berghuis was onder Schreuder één van de weinige spelers die een redelijk niveau haalde, maar onder Heitinga lijkt hij juist enorm te worstelen met zijn vorm. Ik vind het een bezopen keuze.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic was de grote uitdager voor deze prijs. Het moet niet gekker worden. Wie zaten er in de jury?

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Sar en de koffiejuffrouw uit de Ajax kantine :)

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

feyenoorders

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen