Mike Verweij en Valentijn Driessen denken anders over 'wens' KNVB voor bekerfinale

3 maart 2023, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nu zowel Ajax als Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker staat, is er een redelijke kans dat de aartsrivalen elkaar op zondag 30 april in de finale treffen. Mike Verweij stelt dat de KNVB hoopt dat Ajax en Feyenoord komende zaterdag aan elkaar gekoppeld worden bij de loting voor de halve finale, terwijl Valentijn Driessen denkt dat de bond juist een Rotterdams-Amsterdamse finale wenst.

Ajax plaatste zich donderdagavond voor de laatste vier van de KNVB Beker door De Graafschap met 0-3 opzij te zetten, terwijl Feyenoord een dag eerder won bij sc Heerenveen (0-1). Zaterdagavond vindt de loting, waar ook PSV en Spakenburg aan meedoen, plaats. "De KNVB moet nu die warme en koude balletjes van stal halen", grapt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Waarom? Het moet in de halve finale natuurlijk Feyenoord - Ajax of Ajax- Feyenoord worden. Of ik dat wil? Nee, maar dat wil de KNVB wel."

Driessen denkt daarentegen dat men in Zeist hoopt dat Ajax en Feyenoord elkaar pas in de finale treffen. "De KNVB wil een finale Feyenoord - Ajax", is de journalist stellig. "Dan heb je twee wedstrijden en haal je het dubbele geld binnen." In het seizoen 2009/10 werd de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord over twee wedstrijden gespeeld. Dat beviel zo slecht dat men zei: nooit meer. "Dat kunnen ze wel zeggen, maar op het moment dat burgemeester Aboutaleb zegt: er komen geen Ajax-supporters in Rotterdam, dan houdt het gewoon op."

Een finale Feyenoord - Ajax met Amsterdamse supporters in De Kuip lijkt een utopie. "Tot dusver kan het nog steeds niet. Misschien dat Aboutaleb daar een uitzondering voor maakt, maar ik zou als clubs zeggen: we spelen een dubbel." Marcel van der Kraan stelt dat Aboutaleb geen uitzondering gaat maken. "Daar is hij heel duidelijk over. Ik denk dat er ook niemand in Rotterdam verwacht dat een Feyenoord - Ajax met uitsupporters in de komende tien jaren nog gaat gebeuren."

Volgens Driessen is met een dubbele finale 'iedereen' winnaar. "Je hebt twee geweldige wedstrijden en geweldige beelden na de wedstrijden. Je moet alleen nog ergens een datum moeten vinden. Dat moet in principe niet zo moeilijk zijn. De KNVB, Ajax en Feyenoord varen er financieel wel bij. Sportief is het geweldig om mee te maken. Er zijn geen of nauwelijks politiekosten. Dus: waarom niet? Laat dat alsjeblieft de finale zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet gewoon eigenlijk hopen dat de halve finale gaat tussen feyenoord en ajax . En ik denk ook dat verweij gelijk heeft en krijgt .. Driessen noemt alleen maar dingen wat niet op kan ,tegen het gezeik en kosten die dat gaat brengen .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk triest dat het zo gaat. Money money money......

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kiezen tussen een ander stadion of een lege Kuip. Knvb heeft deze situatie zelf gecreëerd met hun laffe aanpak samen met de beide burgemeesters.

ries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke club/stad wil Ajax en Feyenoord fans tegelijk op visite krijgen, wordt lastig denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen