Luuk de Jong verraste met belletje Ronald Koeman

3 maart 2023, 12:27   Bijgewerkt: 3 maart 2023, 12:39

Ronald Koeman heeft gereageerd op het nieuws dat Luuk de Jong stopt als international. De 32-jarige spits maakte deze vrijdagmorgen bekend zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal.

Het stoppen van De Jong kwam voor Koeman als een verrassing. "Ik was enigszins verrast toen Luuk mij gisteren belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal. Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen", aldus de bondscoach via de officiële kanalen van de KNVB.

De Jong heeft via hetzelfde kanaal toegelicht waarom hij stopt als Oranje-international. "Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV", zegt de spits.

De Jong kwam in totaal 39 keer uit voor het Nederlands elftal. Daarin was hij goed voor acht doelpunten. Zijn laatste interland speelde hij in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, als je Wout Worst voor je moet dulden in de selectie, zou ik ook afhaken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen