Luuk de Jong zet per direct punt achter loopbaan als international

3 maart 2023, 12:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong heeft per direct een punt achter zijn interlandloopbaan gezet, zo maakt de 32-jarige spits van PSV vrijdag via social media bekend. De aanvaller kwam 39 keer uit voor het Nederlands elftal en was daarin goed voor acht doelpunten.

Ronald Koeman maakt deze vrijdag zijn voorselectie voor de eerstkomende interlandperiode bekend, maar de naam van Luuk de Jong zal niet op de lijst staan. "Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV", aldus de spits.

De Jong maakte op 9 februari 2011 in een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (3-1) zijn debuut in het Nederlands elftal. Door de diverse bondscoaches met wie de spits te maken kreeg, werd hij vooral als invaller gebruikt. Acht keer verscheen hij aan de aftrap en 31 werd keer werd hij - vaak als pinchhitter - gedurende de wedstrijd binnen de lijnen gebracht.

Zijn belangrijkste goal maakte hij op 10 oktober 2019, toen hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland vlak voor tijd de 2-1 voor zijn rekening nam. In de voorbije WK-kwalificatie maakte hij drie doelpunten in drie wedstrijden. In de kwartfinale van het WK in Qatar speelde De Jong zijn laatste interland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu kunnen we wel stoppen met oranje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen