Woerts weet het zeker: Twente wil nieuwe trainer bij competitiegenoot wegplukken

3 maart 2023, 10:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De mogelijke opvolger van Ron Jans als trainer van FC Twente loopt in de Eredivisie rond. De club uit Enschede richt volgens sportmarketeer Chris Woerts zijn pijlen op Joseph Oosting.

Een kleine maand geleden werd bekend dat Jans na dit seizoen vertrekt bij Twente. Sindsdien worden diverse trainers in verband gebracht met de positie die binnenkort vrijkomt in de Grolsch Veste. Volgens Woerts hoopt Twente zijn nieuwe trainer weg te plukken bij RKC Waalwijk.

"Joseph Oosting, onze trainer van RKC, is op dit moment de belangrijkste kandidaat om Ron Jans op te volgen", zei Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside. "De naam van Peter Bosz zingt ook rond in het Twentse land, maar ik denk dat hij daar geen zin in heeft. Peter wil in het buitenland werken, ergens bondscoach of trainer bij een grote club worden."

Oosting verlengde in december zijn contract bij RKC tot de zomer van 2025. Twente zal dus met een transfersom over de brug moeten komen om de 51-jarige trainer los te weken bij de competitiegenoot. Oosting is bezig aan zijn tweede seizoen in Waalwijk en bezet met RKC op dit moment de achtste plaats in de Eredivisie.

Lees ookBosz in verband gebracht met binnenkort vacante baan in Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Badman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afblijven met die graftakken! Joseph blijft gewoon in Waalwijk. heeft niet voor niets verlengt tot 2025.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet niet of Twente echt een sportieve verbetering is. Spelen eens in de 8 jaar Europees en vliegen er direct uit, Daarnaast zijn ze onbetrouwbaar als onderhandelaars. RKC moet maar 3x het bedrag verhogen en daarna nee zeggen.

jwnb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin. Hij "denkt" dat Bosz er geen zin in heeft en weet "zeker" dat Twente Oosting wil. Deze geruchten kent iedereen inmiddels maar Woerts gokt ook maar wat en brengt het als feit. Ik snap overigens de geruchten wel, Oosting is een topvent en goede trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen