Jorrel Hato noemt teamgenoten bij Ajax die 'echt met hem bezig zijn'

3 maart 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jorrel Hato beleefde donderdagavond een persoonlijk hoogtepunt door in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap (0-3) zijn basisdebuut voor Ajax te maken. Last van zenuwen had de zestienjarige verdediger niet. Dat kwam mede door de hulp die hij van zijn teamgenoten krijgt.

Na vier invalbeurten in de Eredivisie stond Hato op De Vijverberg voor het eerst aan de aftrap bij een officiële wedstrijd van Ajax. John Heitinga vertelde hem daags voor de kwartfinale in de KNVB Beker dat hij zou gaan starten. "Ik had nog snel kaarten aldus voor mijn vader, broer en twee vrienden. Zij waren erbij in het stadion", vertelde Hato tegen het Algemeen Dagblad.

Hato is een van de jongste debutanten in de geschiedenis van Ajax. Alleen Clarence Seedorf en Ryan Gravenberch maakten op jongere leeftijd hun debuut. Nu de linksbenige verdediger aan het grote werk heeft geroken, is zijn volgende doel duidelijk. "Mijn doel is basisspeler van Ajax worden. Of dat dit seizoen al kan? Dat weet ik niet. Maar ik blijf wel mijn best doen. Het is ook mooi dat iedereen me wil helpen. Spelers als Dusan Tadic en Davy Klaassen zijn echt met me bezig."

In gesprek met Ajax TV vertelde Hato dat hij tevreden was over wat hij in Doetinchem liet zien. "De eerste helft ging best goed en in de tweede helft maakte ik door de vermoeidheid een paar foutjes, maar dat kan gebeuren. Ik voelde geen spanning tijdens de wedstrijd. Dit is een mooie stap, nu moet ik blijven doorgaan."

Lees ookBergwijn kreeg op zijn donder van zijn moeder: "Ze zei: ik wil het niet meer zien"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen