Transferweekje: Ten Hag blijft bezig met Frenkie, PSV wil keeper en slecht nieuws voor Liverpool

4 maart 2023, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar alweer ruim een maand gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV laat oog vallen op jonge Duitse doelman, vertrek Drommel niet uitgesloten

PSV heeft belangstelling getoond voor 1. FSV Mainz-keeper Finn Dahmen, wiens contract deze zomers afloopt. De 21-jarige keeper kan kiezen voor de club uit Eindhoven, maar ook Schalke 04 lijkt oren te hebben naar de sluitpost, meldt de Duitse tak van Transfermarkt. Door de blessure van Walter Benitez zou PSV can plan zijn om een nieuwe keeper te halen, ondanks dat de Argentijn waarschijnlijk relatief snel weer inzetbaar is. De komst van Dahmen zou kunnen beteken dat Joël Drommel een transfer mag gaan maken deze zomer. De ex-keeper van FC Twente zou niet tevreden zijn met zijn bijrol bij PSV.

Ten Hag wil met nieuwe troef nog een poging wagen om De Jong binnen te halen

Erik ten Hag heeft Frenkie de Jong nog altijd niet uit zijn hoofd gezet en wil de middenvelder deze zomer alsnog binnenhalen, zo meldt talkSPORT. De coach van Manchester United hoopt dat de kennismaking met de sfeer op Old Trafford heeft geholpen om de Nederlander naar Manchester te halen. Samen met Casemiro moet De Jong het middenveld gaan vormen bij The Red Devils en dat zou de overstap een stuk aantrekkelijker moeten maken. Naast een controleur komen de kwaliteiten van de ex-Ajacied het beste naar boven, dat was te zien in zijn tijd bij Ajax naast Lasse Schöne. Afgelopen zomer kon Manchester United nog geen Champions League-voetbal bieden, maar dat moet deze zomer wel lukken. Dat is weer een nieuwe troef die Ten Hag kan inzetten om De Jong in te lijven.

'Slecht nieuws voor Liverpool: Firmino lijkt na acht jaar te vertrekken uit Anfield'

Na acht jaar lijkt er een einde gaan te komen tussen het huwelijk van Roberto Firmino en Liverpool. De Braziliaan heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te gaan verlengen, meldt het Engelse Sky Sports. De 31-jarige aanvaller moet dit seizoen genoegen nemen met een reserverol. Desalniettemin had trainer Jürgen Klopp de Braziliaan graag aan boord gehouden voor komend seizoen. Firmino kwam in 2015 over van TSG Hoffenheim en bereikte heel wat fraaie successen met The Reds. De aanvaller maakte deel uit van het befaamde aanvalstrio samen met Sadio Mané en Mohammed Salah. Mede dankzij die succesformule won Liverpool in 2019 de Champions League. Een jaar later vierde het elftal van Klopp het kampioenschap in de Premier League. Firmino kwam in totaal 352 keer in actie voor The Reds en maakte liefst 107 doelpunten. In totaal won Firmino zeven prijzen bij Liverpool. In de zomer gaat de 31-jarige op zoek naar een nieuw avontuur.

'Voormalig Groningen-talent heeft buitenlandse clubs voor het uitkiezen'

Bjorn Meijer is bezig aan een uitstekend seizoen. De pas 19-jarige linksback van Club Brugge, die vorig seizoen overkwam van FC Groningen, heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij verschillende clubs uit het buitenland. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldde een week geleden dat Meijer zich in de kijker had gespeeld bij grote clubs uit Spanje, Engeland en Duitsland. De verdediger, die een jaartje geleden voor zo'n zes miljoen euro naar Brugge trok, wil een mogelijke transfer niet uitsluiten. "Dat kan je nooit zeggen,  hè. Ik wil dat ook niet beloven, want belofte maakt schuld. Maar ik heb het hartstikke naar m'n zin", vertelt Meijer tegenover Het Nieuwsblad. De linksback kent een geweldig debuutseizoen bij Club Brugge. Meijer is een vaste waarde in het elftal en houdt zich zelfs staande in de Champions League. De Belgen overleefde de groepsfase en werden in de achtste finale gekoppeld aan Benfica. Die eerste wedstrijd is al gespeeld en werd met 0-2 verloren. Een mogelijke uitschakeling dreigt dus wel voor Meijer en Brugge.

'Greenwood is eindelijk weer voetballer, maar komt niet in de plannen van Ten Hag voor'

Mason Greenwood kan zich sinds deze week eindelijk weer focussen op voetbal. De aanklacht tegen de aanvaller van Manchester United is ingetrokken en dat betekent dat Greenwood weer gaat meetrainen. Echter lijkt de kans klein dat het talent nog in de plannen voorkomt van Erik ten Hag. Volgens The Daily Telegraph-journalist Mike McGrath heeft Manchester United aanbiedingen uit Turkije ontvangen voor de diensten van de multi-inzetbare aanvaller. Daar is de markt nog open en hopen clubs Greenwoord voor de rest van dit seizoen te huren. Niet alleen in Turkije is de markt nog open, ook in onder andere Japan, Noorwegen en Zuid-Korea mogen clubs nog handelen. Toen de aanklacht aan zijn adres liep bij de rechtbank, trainde Greenwoord niet bij Manchester United. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat hij zijn laatste wedstrijd speelde voor The Red Devils, dus is er een behoorlijke achterstand in te halen.

'Newcastle United wil voormalig Leeds United-smaakmaker terughalen naar de Premier League'

Newcastle United heeft een oogje laten vallen op FC Barcelona-aanvaller Raphinha. De Braziliaanse aanvaller zou hard op de salariskosten drukken van het in financieel zwaar weer verkerende Barça. Mogelijk kan Newcaste de Catalanen hiermee uit de zorgen helpen. Raphinha kwam afgelopen zomer voor zo'n 58 miljoen euro over van Leeds United, waar hij een fantastisch seizoen kende. De aanvaller was goed voor elf doelpunten en mede daardoor ontliep Leeds degradatie uit de Premier League. Bij Barcelona kent Raphinha statistisch gezien een minder jaar. De Braziliaan miste vooralsnog maar één competitieduel, maar scoorde slechts vier doelpunten. In Engeland groeide Raphinha bovendien uit tot international. Tot op heden kwam hij zestien keer uit voor de Goddelijke Kanaries, waarin hij vijf keer scoorde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen