Maarten Wijffels bespreekt drie Oranje-scenario's voor Daley Blind

3 maart 2023, 08:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman maakt deze vrijdagmiddag zijn voorselectie voor de eerstkomende interlandperiode bekend. Het is nog maar de vraag of de bondscoach van het Nederlands elftal Daley Blind op de lijst zet. Maarten Wijffels bespreekt in het Algemeen Dagblad de drie paden die Koeman met de 32-jarige Blind kan bewandelen.

Hoewel Blind het afgelopen WK nog basisspeler bij Oranje was, is het geen zekerheid dat hij een toekomst als international heeft. De 99-voudig international komt weinig aan spelen toe bij Bayern München en wordt gezien als logisch slachtoffer als Koeman besluit door te selecteren. 'Koeman kan denken: dit is de aftrap van een nieuwe cyclus. Daar hoort bij dat je direct een streep zet door een aantal dertigers op wie je niet meer rekent voor het EK volgend jaar en/of het WK in 2026', wordt als eerste optie genoemd.

Koeman kan er volgens Wijffels ook voor kiezen om er een paar ouderen bij te houden in een ondersteunende rol. 'Dat gebeurde bijvoorbeeld in het eerste Kabinet Koeman lange tijd met Kevin Strootman, toen die zijn basisplek in Oranje verloor. Blind maakt momenteel weinig minuten bij Bayern München, maar staat nog steeds dagelijks op het veld bij een Europese topclub', gaat hij verder.

Het derde pad is 'de pragmatische middenweg'. 'Koeman neemt Blind er nog één keer bij en spreekt af: jij je jubileum-interland en het eerbetoon en ik daarna verder met mijn eigen project. (Dit zou eventueel ook nog kunnen bij de interlands in juni.)', aldus Wijffels, die schrijft dat Koeman zich als trainer van Southampton gevoelig toonde voor het sentimentele argument. Zo liet hij Kelvin Davis, die eigenlijk reserve was, op de laatste dag van het Premier League-seizoen zijn 300ste wedstrijd keepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen