Van Nistelrooij kritisch op PSV: "Dat gebeurt ons net te vaak"

2 maart 2023, 21:23

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was ondanks de plek in de halve finale van de KNVB Beker niet helemaal tevreden na de 3-1 overwinning op ADO Den Haag. In de ogen van de oefenmeester had zijn elftal vaker moeten scoren in het Philips Stadion, zeker omdat Dick Advocaat maar twee basisspelers had laten staan.

"We maken een vroege goal, dat is heerlijk", analyseerde hij tegenover ESPN. Na de 2-0 deed PSV een te grote stap terug in de wedstrijd. "We hadden daarna te veel balverlies. We waren de bovenliggende partij, maar de teams van de trainer (Dick Advocaat, red.) zijn taai. Het is duidelijk wat hij wil. Dat doen de spelers ook. Ze werken hard en blijven gaan. Maar wij moeten twee of drie doelpunten meer maken."

Na het aansluitingsdoelpunt (3-1) was PSV het bovendien even kwijt. "Dat gebeurt ons net te vaak na een doelpunt. Dan komt bij hen de moed erin, ook bij die halve momentjes. Dat is wel iets waar we naar moeten kijken." Over een aantal punten was de voormalig spits overigens wel content: bijvoorbeeld de diepgang zonder bal. "Til en Silva hebben dat van nature. Ook Van Aanholt pakte de diepte goed, bijvoorbeeld bij het eerste doelpunt. Dat gaf veel dreiging."

Lees ook: ESPN-analist Vink doet pikante uitspraak: "Dat is orgastisch"

De Jong ook niet helemaal content

Luuk de Jong kwam tot een vergelijkbare analyse als zijn trainer: ook volgens hem had PSV uiteindelijk meer doelpunten moeten maken tegen het uitgeklede ADO Den Haag. "We gaan verder in de beker, dat is lekker. Maar als je kritisch bent. Met de kansen die je krijgt, moet je vier, vijf of zes doelpunten maken", vond de captain. "Complimenten aan zij die de corners namen, maar daar hadden we meer uit moeten halen. Ook ik kreeg kansen, ja. Je kunt niet elke wedstrijd scoren. Gelukkig had ik een assist bij de 3-0, dat was de nekslag voor hen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen