'De Gea gelooft in project Ten Hag bij Manchester United en wil blijven'

2 maart 2023, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United-keeper David de Gea gelooft in het project van Erik ten Hag en wil dus ondanks een aflopend contract graag blijven. De Spaanse goalie is in onderhandeling met de Engelse grootmacht over contractverlenging. Hoewel de club een optie kan lichten om de sluitpost te behouden, gebeurt dat waarschijnlijk niet.

Als Manchester United de optie licht, dan gaat De Gea namelijk nog meer verdienen, terwijl hij nu al een van de absolute grootverdieners is in de selectie van Ten Hag. Dat is niet gek, aangezien hij een sterkhouder is en al sinds 2011 de club dient. Maar omdat de club wil besparen op de loonkosten, het vertrek van Cristiano Ronaldo hielp daar behoorlijk bij, lopen er gesprekken om De Gea te verleiden om tot een andere aanbieding te komen.

Volgens transferjournalist Fabrizio Romano zijn beide partijen met elkaar in gesprek en is de insteek van zowel Manchester United als de Spaanse doelman om een nieuwe verbintenis aan te gaan. Maar het lichten van de optie dan weer liever niet vanuit het oogpunt van de club, omdat het loon dan te ver omhoog zou schieten. Dat zou bovendien niet in verhouding zijn tot de andere sterspelers.

Lees ook: Frenkie alsnog herenigd met Ten Hag bij Manchester United? "Missing link"

De Gea is de onbetwiste eerste keuze in het doel van Manchester United, ondanks dat er lang twijfels heersten of hij goed genoeg was aan de bal om in het team van Ten Hag te spelen. De Nederlandse trainer heeft het vertrouwen uitgesproken in de Spaanse keeper, die met saves belangrijk is voor het elftal en ook aan de bal stappen zet. De goede prestaties van United kunnen De Gea ook bekoren: hij wil graag langer blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen