Opstelling Ajax: Heitinga past zeven (!) wisselingen toe in beker

2 maart 2023, 19:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer John Heitinga heeft veel wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling donderdagavond in Doetinchem. Op bezoek bij De Graafschap in de kwartfinale van de KNVB verschijnen onder anderen Jorrel Hato, Florian Grillitsch en Remko Pasveer aan de aftrap.

Daarmee rouleert Heitinga voor het eerst sinds zijn aanstelling behoorlijk bij Ajax. Eerder koos hij voor een vaste basiself en wisselde amper, omdat hij vond dat spelers een basisplaats moeten verdienen. Ditmaal heeft hij andere spelers een kans aan de aftrap en dat betekent dat onder anderen Owen Wijndal, Devyne Rensch, aanvoerder Dusan Tadic en Edson Alvarez op de bank beginnen. Kenneth Taylor ontbrak sowieso bij Ajax vanwege een schorsing. 

Alle sterkhouders van Ajax zitten wel gewoon op de bank en een aantal van hen kan dus mogelijk invallen als het nodig is op bezoek op de Vijverberg. Bij opponent De Graafschap zijn onder anderen Siem de Jong, Charlison Benschop en voormalig Ajax-beul Bryan Smeets niet van de partij. Ook trainer Adrie Poldervaart zit vanwege het Guillain-Barré syndroom nog altijd niet op de bank bij De Superboeren.

Lees ookWijndal: "Ik vond het niet sterk dat Schreuder dat in de media zei"

Vanavond is het aan Ajax om nog wel in een ander bekertoernooi actief te blijven. Op papier mag dat geen probleem zijn, maar denkend aan een uitwedstrijd tegen De Graafschap schrikt menig Ajacied nog wel eens wakker. Op 8 mei 2016 kon Ajax in Doetinchem kampioen worden, maar daar stak middenvelder Smeets een stokje voor. Zoals vermeld is hij dus niet van de partij bij de thuisclub.

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Schouten, Fortes, Hillen, Schenk, Büttner, Kaak, Brittijn, Valencia, Neghli, Haen.

Opstelling Ajax: Remko Pasveer; Jorge Sánchez, Jurriën Timber, Calvin Bassay, Jorrel Hato; Florian Grillitsch, Davy Klaassen, Mohammed Kudus; Francisco Conceição, Brian Brobbey en Steven Bergwijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Calvin Bassay?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Behoorlijk gewaagd. Ik ben benieuwd...

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je speelt nogal een relatief stroef seizoen.... en dan ga je een semi-B-elftal erin gooien... De wedstrijd De Graafschap - Ajax is nog lang niet voorbij hoor... Maar om in de huidige situatie je tegenstander onderschatten??? Bekerstunt is ingeval niet uit te sluiten

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsof 010 een goeie wedstrijd speelde tegen Heerenveen. Zeker de commentaren in de kranten niet gelezen dan? "Pover" "matig" "stroef" ...en wat te denken van Mario Been:"...speelt hautain, gemakzuchtig". Je bent door maar het was gewoon bar slecht en je komt ook nog eens goed weg met een penalty die gegeven had KUNNEN worden. Over onderschatten gesproken.

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste is het 'Feyenoord' en geen '010'.. (mensen die dat roepen hebben het niveau van een klein kind) En ten tweede... Wat bagatelliseer jij...?? Dat ik roeptoeter dat 'dit' Feyenoord legendarisch is? Dat het makkelijk mee kan in de top van de Premier League? Dacht het niet, ik weet zelf ook wel dat 'dit' Feyenoord niet superieur is, maar ja... ze pakken momenteel wel meer punten... En Feyenoord onderschat Heerenveen helemaal niet, ze speelde gewoon een matige wedstrijd waar ze goed mee wegkwamen, maar ja... als Heerenveen als die verprutste kansen niet kan waarmaken.. en Feyenoord krijgt er eentje.. tja.. dan moet Heerenveen lekker zelf achter de oren krabben.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dit Gerrit05. Heerenveen had ook maar een grote kans voor de rest viel het wel mee . Trouwens Feyenoord ook 3 a 4 grote kansen en dus de goal. Heerenveen begon fanatiek maar je weet dat je ze dat niet vol gingen houden . Als je dan geen rendement eruit haalt. Weet je dat Feyenoord in de slotfase of verlenging gaat toe slaan.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Quote:"En Feyenoord onderschat Heerenveen helemaal niet". Moet ik je nou echt nóg een keer vertellen dat analisten zeiden dat 010 (010 ja! 🖕) hautain en gemakzuchtig speelde? Of weet je niet wat hautain betekent? Blijkbaar niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen