De Jong kondigt aanstaand afscheid aan als profvoetballer

2 maart 2023, 16:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Siem de Jong (34) is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De voetballer van De Graafschap kampt met een hoop pijntjes en is daarom donderdagavond tegen Ajax bijvoorbeeld niet inzetbaar. Dat is inmiddels schering en inslag de laatste jaren, waardoor het einde van zijn loopbaan nadert, zo kondigt hij min of meer aan.

Dat hij het treffen met Ajax moet missen door een terugslag na een spierblessure, doet De Jong enorm balen. "Tien dagen geleden had ik een lichte verrekking. We zouden het weer rustig opbouwen met de juiste hoeveelheid belasting. Maar misschien heb ik net een te grote stap genomen. Het is enorm balen en echt heel erg jammer", verbijt de middenvelder annex aanvaller zich tegenover Omroep Gelderland.

Ondanks dat hij moet toekijken, gelooft hij in de kansen van De Superboeren. "Als we deze wedstrijd 20 keer spelen, winnen we misschien één keer. Wij hebben niets te verliezen Ik denk wel dat we er zo in moeten staan. De kans is klein dat we doorkomen, maar het kan wel", blijft hij optimistisch. "Ik hoop dat we er zo lang mogelijk een wedstrijd van kunnen maken. Dat de spanning erin blijft."

Lees ook: Bryan Smeets: "Ik heb wel meer bijnamen gekregen

Toekomst De Jong

"We gaan daar binnenkort eens rustig over praten. Ik weet het echt nog niet. Ik had gehoopt lekker te voetballen en wat ik nu wil is fit worden. Had ik nu gewoon op het veld gestaan, was het een heel ander verhaal geweest en was er geen reden om hierover na te denken. Nu is dat anders", laat hij serieuze twijfels over zijn toekomst doorschemeren. Datzelfde deed hij overigens ook bij Radio 1, waar hij liet weten dat hij verwacht 'niet heel lang meer' doorgaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen