Championship-revelatie legt uit waarom hij Burnley verkoos boven Feyenoord

2 maart 2023, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft afgelopen zomer Ian Maatsen proberen te huren van Chelsea. De twintigjarige linksback was in beeld om de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia op te volgen, maar koos voor een huurtransfer naar Burnley.

Over belangstelling had Maatsen in de zomerse transferperiode niet te klagen. Zowel Vincent Kompany, trainer van Burnley, als Slot nam contact op met de jeugdinternational. "Hij wilde me ook graag hebben na het vertrek van Tyrell Malacia. Dat was een prima gesprek, maar bij Vincent kreeg ik echt een goed gevoel omdat hij me dagelijks belde. Feyenoord was zeker een optie, maar toen ik mijn keuze had gemaakt heb ik Arne Slot gebeld en uitgelegd dat ik graag in Engeland wil slagen", aldus Maatsen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bij Burnley maakt Maatsen een sterke ontwikkeling door. De verdediger staat na 31 officiële wedstrijden op vier doelpunten en vijf assists en werd in januari tot Speler van de Maand in het Championship. Daarmee werd hij na Marvin Emnes en Arnaut Danjuma de derde Nederlander die de prijs won. "Als je de lijst bekijkt zijn het bijna altijd aanvallers, dus het is mooi dat ik als linksback ben opgevallen. Ik denk dat het veel zegt over onze manier van spelen. Ik heb een goede klik met onze linksbuiten Anass Zaroury, die met zijn rechterbeen naar binnen trekt en ik voor de overlap moet zorgen. Het kan altijd beter, maar ik ben zeker niet ontevreden."

Iedere drie of vier dagen een wedstrijd is de standaard voor Maatsen dit seizoen. "Het is soms zwaar, maar als jonge speler leer je ontzettend veel. Natuurlijk komt het wel eens voor dat kopsterke spelers mij opzoeken, maar daar moet je als team slim op reageren. Ik denk dat Malacia en Lisandro Martínez laten zien dat je ook als kleinere verdediger succesvol kan zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen