Quincy Promes komt toch niet naar rechtszaak: dit is waarom

2 maart 2023, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes gaat zijn rechtszaak vrijdag toch niet bijwonen. Advocaat Robert Malewicz heeft aan de rechtbank in Amsterdam uitgelegd waarom.

Promes wordt verdacht van poging tot moord en vrijdag begint de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Het was de verwachting dat de aanvaller van Spartak Moskou naar de Nederlandse hoofdstad zou afreizen om gebruik te maken van zijn spreekrecht, maar Promes zal morgen schitteren door afwezigheid.

"Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club", zo wordt Malewicz geciteerd door het Algemeen Dagblad. "En we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen. Ze willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten."

Promes zal ook niet via een videoverbinding in de rechtbank aanwezig zijn, zo laat een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam weten. "Dat kan alleen met toestemming van de internationale autoriteiten." Promes wordt ervan verdacht in 2020 zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude met een mes te hebben gestoken. De 31-jarige Promes wordt ook verdacht van wordt ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld. Het onderzoek in de drugszaken loopt nog. Daarvoor staat de vijftigvoudig Oranje-international vrijdag ook niet terecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij steekt er de draak mee die gozert 😀

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is geen nieuws want iedereen weet dat hij dit niet van plan was om te komen omdat hij geen zin heeft in een enkeltje richting bajes. Hij blijft liever in weelde leven in Poetinland dan in Nederland in een mooi ingerichte cel. Zijn advocaat is met deze uitspraken niet serieus te nemen want dit wist dit al heel lang.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gelul.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet erg steekhoudend deze uitleg. Denk dat Pro-mes trouwens wel had willen komen om gebruik te maken van zijn steekrecht.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En je kunt er donder op zeggen dat als hij schuldig bevonden wordt en de cel in moet dat hij ook dan liever in Rusland blijft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen