Met welke elf spelers start Ajax vanavond tegen De Graafschap?

2 maart 2023, 11:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax speelt vanavond tegen De Graafschap om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Voor welke elf spelers kiest John Heitinga op De Vijverberg?

Ajax werd vorige week uitgeschakeld in de Europa League en is daardoor nog maar op twee fronten actief. Heitinga zal het bekertoernooi zodoende extra serieus nemen en een sterk - zo niet het sterkst mogelijke - elftal in het veld sturen tegen De Graafschap.

Waar sommige clubs een bekerkeeper hebben, zal Heitinga onder de lat vermoedelijk vasthouden aan Gerónimo Rulli, al zou de keuze ook kunnen vallen op Remko Pasveer. Achterin zijn er verschillende mogelijkheden. Kiest de trainer voor vastigheid, dan start hij weer met Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Owen Wijndal. Verandert Heitinga achterin wat, dan mogen Calvin Bassey, Jorrel Hato, Youri Regeer en Jorge Sánchez hopen op een kans.

Op het middenveld voert Heitinga een noodgedwongen wijziging toe, daar Kenneth Taylor geblesseerd is. Mogelijk schuift Mohammed Kudus een linie terug of krijgt Kian Fitz-Jim of Florian Grillitsch een basisplaats. Davy Klaassen en Steven Berghuis blijven vermoedelijk staan. Mocht Kudus als middenvelder starten, dan lijkt er een basisplek weggelegd voor Francisco Conçeicao en/of Brian Brobbey. Steven Bergwijn en Dusan Tadic zullen, tenzij ze rust krijgen, waarschijnlijk gewoon aan de aftrap verschijnen.

FootballTransfersDit zijn de tien duurste aankopen ooit van Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die schorsing kan Taylor wel eens voor langere tijd zijn basisplaats gaan kosten. Presteert al tijden ondermaats en weet dat ook niet te compenseren met enorme vechtlust (iets waar Heitinga erg van gecharmeerd is).

Peter van Leenen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal en Rensch op de bank.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen