Sjaak Swart draait 180 graden: "Echt, ik hoop dat De Graafschap promoveert"

2 maart 2023, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjaak Swart koestert niet langer wrok tegen De Graafschap. Waar Mister Ajax de club uit Doetinchem enkele jaren geleden degradatie toewenste, hoopt hij nu dat De Graafschap snel terugkeert op het hoogste niveau.

Swart was zijn emoties niet de baas toen Ajax in 2016 op de slotdag van het Eredivisie-seizoen op bezoek bij De Graafschap het kampioenschap verspeelde. Het 1-1 gelijkspel op De Vijverberg betekende dat de titel naar PSV ging. "Ik hoop dat De Graafschap degradeert", was de inmiddels beroemde uitspraak die Swart na afloop deed.

De 'wens' van Swart kwam uit, want De Graafschap degradeerde enkele weken later naar de Keuken Kampioen Divisie. Enkele jaren later heeft Swart weer een goed gevoel bij De Superboeren. "De Graafschap is een mooie club, met écht gras en een prachtig stadionnetje. De laatste weken spelen ze iets beter en het zou leuk zijn als ze via de play-offs alsnog – of anders volgend jaar – de stap naar de Eredivisie zouden kunnen maken", zegt hij nu tegen De Telegraaf.

Zeven jaar geleden dacht Swart heel anders over De Graafschap. In de spelerstunnel na de wedstrijd knapte iets bij hem. "De voorzitter zei: zo, dat Ajax hebben we lekker te pakken. Waarna ik hem vast sterkte wenste met de aanstaande degradatie. De Graafschap had veel te veel kracht verspeeld. Je kunt je wel voor een ander uitsloven, in dit geval voor PSV, maar het is handiger om aan je eigen club te denken. Tegen Go Ahead Eagles konden ze bijna niet meer lopen en degradeerden ze. Ja, dat vond ik toen wel lekker. Net als het feit dat we daar in 2019 onder Erik ten Hag wel kampioen zijn geworden."

Deze donderdagavond treffen Ajax en De Graafschap elkaar weer op De Vijverberg. Ditmaal staan een plek in de halve finale van de KNVB Beker op het spel. "Echt, ik hoop dat De Graafschap promoveert. "Maar het mooiste zou zijn als we elkaar ook weer in competitieverband treffen. Dus hup De Graafschap, werk aan de winkel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tip van de dag: bejaardencentrum.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen