Arsenal maakt niet opnieuw misstap tegen Everton in titelrace

1 maart 2023, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arsenal heeft in de Premier League geen steken laten vallen in het thuisduel met Everton. In het Emirates Stadium wonnen The Gunners met 4-0 van de degradatiekandidaat. Door de zege blijft Arsenal op koers voor de eerste landstitel sinds 2004 en blijft het voorlopig buiten bereik van het Manchester United van Erik ten Hag. 

Amper een maand geleden, op 4 februari, troffen beide ploegen elkaar in Liverpool. Everton won destijds verrassend met 1-0 door een treffer van James Tarkowski, waardoor Arsenal de voorsprong in de competitie zag slinken ten opzichte van de beide ploegen uit Manchester. Het United van Erik ten Hag kwam de laatste tijd met rasse schreden dichterbij en hoopte dan ook dat de koploper woensdagavond opnieuw punten zou laten liggen tegen Everton. 

Arsenal begon niet sterk aan het duel en moest toegeven dat Everton in het eerste bedrijf lang de meeste aanspraak maakte op een treffer. Toch was het de koploper die in het eigen Emirates Stadium op voorsprong kwam. Bukayo Saka (foto) schoot na ruim een half uur hoog raak op aangeven van Oleksandr Zinchenko. Nog voor rust lag ook de tweede erin. Na een grote fout van Idrissa Gueye kon Saka de bal simpel overnemen en stelde hij Gabriel Martinelli in staat om de tweede treffer achter Jordan Pickford te schieten. De Braziliaan stond daarbij op het randje van buitenspel, maar de VAR concludeerde dat de treffer geldig was en dus zocht Arsenal met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op. 

Na rust liep de koploper via Martin Odegaard (op aangeven van Leandro Trossard) en andermaal Martinelli uit naar een ruime 4-0 zege. Door de overwinning bedraagt de voorsprong op eerste achtervolger Manchester City nu weer vijf punten. Ten Hag volgt met United op elf punten op de derde plaats, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen