Analisten steunen arbiter Van Boekel na discutabel moment in Heerenveen

2 maart 2023, 09:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenneth Perez kan zich niet vinden in de woede aan de kant van sc Heerenveen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen wilde in de kwartfinale van de KNVB Beker graag een strafschop, maar kreeg die niet. Perez opperde na afloop van het bekerduel dat de scheidsrechter het bij het juiste eind had.

Neraysho Kasanwirjo stond net een paar minuten binnen de lijnen toen hij in de luren werd gelegd door Osame Sahraoui. De handige aanvaller van Heerenveen speelde zijn tegenstander door de benen en ging vervolgens de zestien van de Rotterdammers in. Daar was duidelijk contact tussen Sahraoui en Kasanwirjo, maar scheidsrechter Pol van Boekel vond dat te weinig voor een strafschop. Hij werd daarin gesteund door zijn VAR.

Lees ook: Giménez houdt fortuinlijk Feyenoord in de race voor treble

"Dit was geen penalty trouwens, dat gevoel had ik al meteen", vertelde Perez na de wedstrijd bij ESPN over het moment van Sahraoui, die wel het hart van de oud-voetballer wist te stelen in het Abe Lenstra Stadion. Sahraoui vond zelf overigens dat hij wel een strafschop moest krijgen, terwijl Mario Been zich aansloot bij Perez. "Ik had geen reden om te vallen, ik was hem al voorbij. Ik voelde contact en hij duwde me duidelijk naar de grond. Maar ik ben geen scheidsrechter."

Bekijk ook: Heerenveen is woest

Heerenveen-aanvoerder Pawel Bochniewicz was minder overtuigd dan zijn ploeggenoot. De verdediger was in de slotfase ook nog onderwerp van gesprek nadat hij bij een hoekschop een schoen in het gezicht kreeg. Het moment rond Sahraoui was volgens Bochniewicz geen duidelijke penalty. "Dit was een 50/50 en de scheidsrechter heeft anders besloten. Dan kan ik verder niks zeggen", aldus Bochniewicz, die zich met Heerenveen kan richten op de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Perez denkt dat hij er verstand van heeft. Hij mag van mij een tijd z'n mond gaan houden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen