Oranje-kanshebbers weer succesvol in Frankrijk en ruiken bekerfinale

1 maart 2023, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen en Thijs Dallinga hebben wederom hun visitekaartje afgegeven aan bondscoach Ronald Koeman. De Nederlanders plaatsten zich woensdagavond zonder moeite voor de halve finales van de Coupe de France. Tijdens de 6-1 overwinning op Rodez lieten Van den Boomen en Dallinga zich zien.

In het Stadium Municipal was de bekerwedstrijd na tien minuten al beslist. De doelpunten werden gemaakt door drie oude bekenden. Zakaria Aboukhlal opende al na vijf minuten de score en zag dat Van den Boomen en Dallinga ook heel snel een duit in het zakje deden. Farès Chaïbi en Gabriel Suazo bepaalden de ruststand vervolgens op 5-0 tegen het nietige Rodez, de huidige hekkensluiter van de Ligue 2.

Van den Boomen werd in de rust al vervangen bij Toulouse, dat het na de thee wat rustiger aan deed. Dallinga benutte, voordat hij ook gewisseld werd, een strafschop en hielp zijn werkgever zo aan de zesde treffer. Stijn Spierings zag daarna hoe de gastheer alsnog een tegentreffer incasseerde. Wilitty Younoussa redde de eer voor de club uit de regio Occitanië. Daarmee was het na zeven doelpunten gedaan.

Coupe de France

Toulouse houdt door de overwinning een serieuze kans op de eindzege in de Coupe de France. Grote kanshebbers als Paris Saint-Germain en AS Monaco werden namelijk al uit de beker geknikkerd. In de halve finales zijn Olympique Lyon (2-1 tegen Grenoble) en FC Nantes (2-1 tegen RC Lens) nog wel van de partij. De laatste kwartfinale gaat later vanavond tussen Olympique Marseille en FC Annecy, een middenmoter uit de Ligue 2.