'Newcastle denkt te profiteren van financiële situatie Barcelona'

1 maart 2023, 19:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Newcastle United gaat komende zomer een poging doen om Raphinha terug te halen naar de Premier League. Met het vertrek van de Braziliaan zou FC Barcelona geholpen zijn in de poging om de torenhoge salarislast omlaag te brengen. 

Raphinha kwam afgelopen zomer nog voor een bedrag van 58 miljoen euro over van Leeds United. De Braziliaanse aanvaller is niet onomstreden in Camp Nou. Hoewel hij vooralsnog maar één competieduel miste, maakte hij ook nog maar één keer de 90 minuten vol. Na 22 duels staat de teller nu op vier doelpunten en evenzoveel assists.  

De cijfers vallen in het niet bij de statistieken die Raphinha vorig seizoen in Engeland kon overleggen. Onder Marcelo Bielsa scoorde hij elf keer voor Leeds, dat daardoor zeventiende werd en degradatie ontliep. In Engeland groeide Raphinha bovendien uit tot international. Tot op heden kwam hij zestien keer uit voor de Goddelijke Kanaries, waarin hij vijf keer scoorde. 

Afgelopen winter had Barcelona ook al afscheid van Raphinha kunnen nemen. Arsenal greep naast Mykhailo Mudryk die naar Chelsea vertrok en zou volgens Sport een bod van 70 miljoen euro hebben gedaan. Dat legde Barcelona echter naast zich neer. Aangezien zijn contract nog loopt tot medio 2027 zullen de Catalanen vermoedelijk op een hoger bod in de zomer speculeren. Recent werd bekend dat de club zo'n 200 miljoen euro op de salarislast zou moeten besparen om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van een proflicentie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen