Toney bekent, lange schorsing dreigt voor Brentford-topscorer

1 maart 2023, 16:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Premier League-club Brentford moet vrezen dat het dit seizoen niet meer kan beschikken over topscorer Ivan Toney (26). De aanvaller bekende de gokregels van de Engelse voetbalbond veelvuldig te hebben overtreden. Als gevolg daarvan hangt hem een fikse schorsing boven het hoofd. 

De aanvaller werd in november en december vorig jaar op liefst 262 punten aangeklaagd door de FA. Een groot deel daarvan heeft Toney inmiddels bekend. De overtredingen zouden tussen 2017 en 2021 hebben plaatsgevonden. Het is spelers in Engeland niet toegestaan om zelf te wedden op wedstrijden of anderen te vragen dat namens hen te doen. Ook het delen van informatie waar anderen voordeel mee kunnen behalen is strafbaar. 

Lees ook: Schorsing dreigt voor Brentford-spits na overtreden gokregels

Volgens de Engelse krant The Guardian is het waarschijnlijk dat Toney 'meerdere maanden' toe zal moeten kijken. Sky Sports spreekt zelfs van een half jaar. Het zou dan ook in het belang van de club zijn om de schorsing zo snel mogelijk in te laten gaan; aangezien de zomermaanden waarin de competitie stil ligt ook meetellen. Bij de start van het seizoen 2023-2024 zou Toney dan weer beschikbaar moeten zijn. Dit seizoen is de aanvaller met 14 doelpunten in 21 duels topscorer van de club. Zijn naam wordt bovendien in verband gebracht met het Engels elftal, waarvoor hij nog niet debuteerde. 

Niet de enige

Toney is lang niet de enige profvoetballer die zich moet verantwoorden voor gokgerelateerde overtredingen. Zo werd Kieran Trippier, tegenwoordig spelend voor Newcastle United, in december 2020 voor tien weken geschorst toen hij nog bij Atlético Madrid speelde. Bovendien kreeg de rechtsback een boete van bijna 80 duizend euro aan de broek. In Nederland werd Tom Beugelsdijk in zijn tijd bij Sparta eveneens verdacht van het overtreden van de regels, maar hij werd daarvan uiteindelijk vrijgesproken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen