'Ten Hag grijpt naast toptarget door onzekerheid rond overname'

1 maart 2023, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United dreigt komende zomer naast transfertarget Jude Bellingham te grijpen. De 19-jarige middenvelder van Borussia Dortmund lijkt de Bundesliga dan achter zich te gaan laten, maar Erik ten Hag weet door de overname-perikelen rond United nog niet met welk budget hij in de volgende transferperiode de markt op kan. 

Bellingham wordt volgens transferspecialist Fabrizio Romano als versterking voor het middenveld gezien op Old Trafford. De Mancunians zijn echter niet de enige topclub die er zo over denkt; volgens de Italiaans zijn Real Madrid, Liverpool en Manchester City momenteel de grootste favorieten om de Engelse middenvelder deze zomer op te halen in Dortmund. 

Ten Hag wacht ondertussen af hoe de eventuele overname van Manchester United gestalte gaat krijgen. De huidige eigenaren, de Amerikaanse familie Glazer, startte in 2022 een bidding procedure via een zakenbank. Onder meer Sir Jim Ratcliffe (bekend van het bedrijf Ineos) en partijen uit de VS, Saoedi-Arabië en Qatar zouden zich inmiddels gemeld hebben. Pas als de eventuele nieuwe eigenaar bekend is, weet Ten Hag met welk bedrag hij komende zomer de markt op kan. 

Bezem door de selectie

Ten Hag zal komende zomer naar verwachting flink de bezem door de selectie willen halen. Onder meer Donny van de Beek zouden hun heil na het lopende seizoen elders mogen gaan zoeken. In hun plaats worden in ieder geval grote aanwinsten verwacht op het middenveld en in de spits. Bellingham is dus gegadigde voor de middenlinie, terwijl ook de naam van [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414595/ten-hag-wil-frenkie-naar-united-halen-hij-maakt-elk-team-sterker/,_blank,Frenkie de Jong] hardnekkig blijft rondzingen in Manchester. In de punt van de aanval lijkt Ten Hag een keuze te gaan maken tussen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/415365/gary-neville-noemt-de-aanwinst-die-erik-ten-hag-de-landstitel-kan-bezorgen/,_blank,Harry Kane] (Tottenham Hotspur) en Victor Osimhen (Napoli). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen