Scout van Tottenham openbaart transferdoelwit op tv en raakt baan kwijt

1 maart 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opmerkelijk nieuws uit Engeland. Jeff Vetere, tot voor kort scout bij Tottenham Hotspur, moet op zoek naar een nieuwe baan nadat hij op de Zuid-Amerikaanse televisie een transferdoelwit openbaar heeft gemaakt. Dat meldt Sky Sports althans. Het gaat om de Colombiaanse doelman Kevin Mier, die op dit moment actief is voor Atlético Nacional en de U23 van zijn land.

Vetere, die nog niet zo lang geleden sportief directeur was bij Birmingham, werd geïnterviewd door het Colombiaanse WinSportsTV toen de transfer van Mier ter sprake kwam. De voormalig scout van Tottenham Hotspur kreeg specifiek de vraag of hij de jonge doelman aan het werk had gezien. "Ja, ik ging naar Medellin om de wedstrijd van Nacional te bekijken. Ik was erg onder de indruk van de doelman door zijn kenmerken. Hij is jong. Hij is geboren in 2000, dus hij is pas 22", zei Vetere.

Dat Vetere een hoge pet op heeft van Mier, stak hij niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat hij binnenkort voor de nationale ploeg gaat spelen. Mij was verteld dat hij zou gaan spelen tegen de Verenigde Staten, maar wegens problemen met zijn visa was hij niet in staat te reizen met de selectie", vertelde Vetere. Hij bleef vervolgens nog even praten over de jonge doelman. Sky Sports heeft begrepen dat Tottenham Hotspur niet blij was met diens gedrag. Daardoor is er een vroeg einde gekomen aan de samenwerking tussen Tottenham Hotspur en Vetere, die naar verluidt afgelopen zomer werd aangesteld door de Engelse topclub.

Opvolger van Lloris?

Wat het vertrek van Vetere betekent voor de mogelijke transfer van Mier naar Tottenham Hotspur, is niet bekend. Het is geen geheim dat de huidige nummer vier van de Premier League werk maakt van de komst van een nieuwe keeper. Hugo Lloris is weliswaar nog altijd onomstreden, maar de Franse doelman - die nog niet zo lang geleden een streep zette onder zijn interlandloopbaan - blaast dit jaar al weer 37 kaarsjes uit. Mier is niet de eerste naam die in verband wordt gebracht met Tottenham Hotspur. De Londenaren zouden hun oog ook hebben laten vallen op Brentford-doelman David Raya. Manchester United heeft naar verluidt ook oren naar de komst van de Spanjaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen