Metamorfose bij Man United: aankopen van 294 miljoen euro kunnen vertrekken

1 maart 2023, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De selectie van Manchester United kan een metamorfose ondergaan in de zomer. Als de verkoop van de club niet doorgaat en de familie Glazer aan de macht blijft, zal er waarschijnlijk minder budget zijn voor transfers. In dat geval moeten er spelers worden verkocht om ruimte te maken voor inkomende transfers. De Daily Mirror noemt zeven spelers die dan mogelijk moeten vertrekken, onder wie Donny van de Beek.

Harry Maguire is de eerste speler van het lijstje. De aanvoerder is onder Erik ten Hag gedaald in de rangorde en zal niet meer het bedrag opleveren waarvoor hij werd aangetrokken (87 miljoen euro), maar zijn huidige transferwaarde wordt wel geschat op 32 miljoen euro. Twee andere verdedigers die voor een grote som geld werd binnengehaald, Aaron Wan-Bissaka (55 miljoen euro) en Eric Bailly (38 miljoen euro), zouden ook verkocht kunnen worden, omdat ze geen deel uitmaken van de basiself. Ook voor linksbacks Brandon Williams en Alex Telles is er, mede door Tyrell Malacia, weinig perspectief in de achterhoede. 

Lees ookTen Hag staat al boven Van Gaal: "Beter gepast in Ajax- of FC Barcelona-tijdperk"

Donny van de Beek moet eveneens rekening houden met een vertrek. De middenvelder kreeg meerdere kansen van Ten Hag om zich te bewijzen, maar wist die niet te grijpen. Tot overmaat van ramp raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij voorlopig niet inzetbaar is. De investering die Manchester United in 2020 deed voor Van de Beek (39 miljoen euro plus 5 miljoen aan mogelijke bonussen) is geen succes gebleken. Tot slot is ook Anthony Martial, aan wiens kwaliteiten niet wordt getwijfeld maar wiens blessuregevoeligheid hem in de weg zit, zijn toekomst niet zeker. Martial staat na dit seizoen nog maar een jaar onder contract op Old Trafford en dus kan worden overgegaan tot een verkoop.

 

Maguire, Wan-Bissaka, Bailly, Telles, Van de Beek en Martial hebben Manchester United bij elkaar minstens 294 miljoen euro gekost. Alleen Williams is zelfopgeleid. De kans dat (een aantal van) de zeven spelers moeten vertrekken wordt ingeschaald als groter indien de familie Glazer aan de macht blijft. Nieuwe eigenaars zouden eerder geneigd zijn om flink te investeren, zo is de verwachting. De toekomst van de club is momenteel nog ongewis en daardoor weet Ten Hag nog niet waar hij aan toe is, ook op persoonlijk vlak. Nieuwe eigenaars zouden immers kunnen kiezen voor een nieuwe trainer, al zijn de fans daar duidelijk op tegen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van de Beek heeft sowieso zijn langste tijd gehad daar denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen