Spakenburg wil finale niet op zondag spelen: "Ik denk dat het 'nee' wordt"

1 maart 2023, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mocht SV Spakenburg ook de halve finale van de KNVB Beker overleven, dan wil de club de finale niet op zondag spelen. De club uit het kerkelijke vissersdorp speelt nooit op zondag en zou een eventuele finale graag op zaterdagavond spelen.

"Mocht het zover komen, dan gaan wij serieus in overleg met de KNVB en de tegenstander", vertelt voorzitter Marc Schoonebeek tegen NU.nl. "Onze insteek is dat we er een zaterdagavondwedstrijd van willen maken. Als het een zondag wordt, dan denk ik dat wij een 'nee' geven. Maar dat is nog niet zeker."

In de statuten van de amateurclub staat zelfs vastgelegd dat er niet op zondag wordt gespeeld. De finale staat gepland voor zondag 30 april. In de aanloop naar de halve finales wordt in ieder geval overlegd met alle potentiële finalisten, die eventuele wensen op tafel kunnen leggen. Dat betekent niet meteen dat er ook naar wordt geluisterd.  

In de halve finale zal Spakenburg uitkomen tegen sc Heerenveen, Feyenoord, PSV, ADO Den Haag, De Graafschap of Ajax. Als de finale wel op zondag plaatsvindt, vindt niet iedere speler dat een probleem. "De jongens binnen de spelersgroep staan er verschillend in. Maar het zou niet voor het eerst zijn dat we vasthouden aan onze statuten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten 1e het is nog lang niet zo ver . Ten 2e de knvb moet gewoon de planning houden en niet de oren laten hangen naar welke club of geloof dan ook

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ook als Atheist, hoor je respect te hebben voor andersdenkenden. Gisteren als neutraal toeschouwer, en atheist, heb ik van ze genoten. Wie eet er een boterham minder om ALS zo'n finale op zaterdag gespeeld zou worden. Ik zie de opmerkingen als: hee ik moet weer ergens tegen zijn.

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach doe niet zo moeilijk achterlijke gelovigen. Alsof god je echt gaat straffen als je een keer op zondag speelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen