Harde kern GA Eagles komt in actie en reist alsnog naar Leeuwarden

1 maart 2023, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zondagavond staan SC Cambuur en Go Ahead Eagles tegenover elkaar in Leeuwarden. Voor beide clubs een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de Eredivisie. De ploeg uit Deventer kan de steun van haar achterban goed gebruiken, ware het niet dat zij niet welkom is. De harde kern van Go Ahead Eagles is desondanks van plan zondag af te reizen naar de Friese hoofdstad.

Anderhalve week geleden stond in Leeuwarden de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen op het programma. De thuisploeg opende weliswaar razendsnel de score, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter. Voor SC Cambuur de zoveelste sportieve klap en dat zorgde uiteraard niet voor een betere sfeer. Tijdens de derby zochten fans van de beide clubs de confrontatie met elkaar. De sfeer was grimmig, rond het stadion werden dingen vernield en een aanhanger van de thuisclub werd geraakt door een steen.

Na afloop van de ontmoeting besloot de politie acht mensen aan te houden. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden hakte een paar dagen later de knoop door na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. Omdat de ongeregeldheden bij Cambuur zich doorgaans jegens de bezoekende supporters richten, wordt ervoor gekozen om het uitvak de rest van het seizoen leeg te laten. SC Cambuur krijgt de komende maanden nog bezoek van Go Ahead Eagles, FC Emmen, Feyenoord, FC Utrecht en RKC Waalwijk. Die clubs zullen dus niet achterna gereisd worden door hun supporters.

Maar daar denkt de supportersgroep Active Diehards Deventer van Go Ahead Eagles dus anders over. 'We zijn dan misschien niet welkom in het stadion van Cambuur zondagavond, maar wij laten ons niet zomaar buitenspel zetten. Daarom reizen wij zondag alsnog af naar Friesland, waar een demonstratie zal plaatsvinden', schrijft de groep op Twitter. 'De plek wordt door de gemeente aangewezen rond het stadion. We willen met zoveel mogelijk Eagles-supporters naar Leeuwarden om onze ploeg alsnog te steunen, ondanks het bizarre besluit van de burgemeester.'

Degradatiezorgen in Leeuwarden

De wedstrijd SC Cambuur - Go Ahead Eagles gaat tussen de huidige nummers achttien en elf van de Eredivisie. Vooral SC Cambuur heeft een overwinning heel hard nodig. De ploeg van trainer Sjors Ultee verloor vier van haar laatste vijf competitieduels en heeft daardoor inmiddels vier punten minder dan nummer zeventien FC Groningen. De achterstand op de 'veilige' vijftiende plek is liefst zeven punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen