Mourinho dreigt met juridische stappen: "Ik wil weten of er opnames zijn"

1 maart 2023, 09:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho overweegt 'juridische stappen' na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Cremonese. De trainer van AS Roma werd aan het begin van de tweede helft weggestuurd door arbiter Marco Piccinini, na een akkefietje met vierde official Marco Serra. Volgens Mourinho zei Serra dingen die niet door de beugel konden.

"Ik ben emotioneel, maar niet geschift", maakte de trainer van Roma duidelijk na de met 2-1 verloren wedstrijd. "Ik reageer alleen op deze manier als er daarvoor iets is gebeurd. Ik wil onderzoeken of ik juridische stappen kan ondernemen. Piccinini gaf me de rode kaart, omdat hij van de vierde official te horen kreeg dat hij dat moest doen. Helaas is de vierde official niet eerlijk genoeg om toe te geven wat hij tegen mij zei."

Zelf wil Mourinho niet zeggen wat Serra zou hebben geroepen. "Ik heb liever dat alles in de openbaarheid gebeurt." Om die reden hoopt hij ook dat de vermeende uitspraken van de vierde official zijn opgenomen. "Ik wil erachter komen of er een audio-opname is. Ik wil het niet eens hebben over het feit dat Serra uit Turijn komt en we zondag tegen Juventus spelen." Tenzij de rode kaart wordt geseponeerd, is Mourinho geschorst voor die wedstrijd.

"Voor de eerste keer in mijn carrière sprak een vierde official op zo'n ongelooflijke wijze tegen mij. Dat valt niet recht te praten", vervolgde de Portugees. "Aan het eind van de wedstrijd ging ik naar ze toe. Piccinini, die als vierde official fungeerde in de laatste wedstrijd waarin ik werd weggestuurd, zei dat ik mijn excuses moest aanbieden aan Serra. Ik zei tegen Serra dat hij het lef moest hebben om te vertellen wat er is gebeurd, maar hij heeft geheugenproblemen."

[tweet,ZS_Voetbal/status/1630639169419526146

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen