'Die Feyenoorders zijn spelers om in de gaten te houden voor Oranje'

1 maart 2023, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog twee nachtjes slapen en dan maakt bondscoach Ronald Koeman zijn voorlopige selectie bekend voor de kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Frankrijk en Gibraltar. Ruud Gullit noemt Feyenoorders Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman 'spelers om in de gaten te houden voor de voorselectie van het Nederlands elftal'.

Gullit verwacht dat Koeman 'voor een goed elftal kiest en niet voor sentiment', schrijft hij in zijn column bij De Telegraaf. 'Gewoon het beste elftal selecteren en met open blik naar de ontwikkeling van jonge spelers kijken. Dan zijn daar genoeg lichtpuntjes voor Oranje.' Volgens Gullit spelen drie daarvan hun wedstrijden in de Kuip. Wieffer maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord en is sinds zijn basisplaats tegen PEC Zwolle begin januari niet meer weg te denken van het Rotterdamse middenveld. Gullit is niet de eerste die in Wieffer een kandidaat ziet voor het Nederlands elftal.

Lees ook: Van Hanegem krijgt bijval: "Veel betere voetballer dan De Roon"

Ook Geertruida en Hartman komen volgens de voormalig profvoetballer dus in aanmerking voor een plek in de voorselectie van Oranje. Geertruida klopte vorig jaar al nadrukkelijk op de deur, maar toenmalig bondscoach Louis van Gaal verstuurde hem geen uitnodiging. De verdediger is dit seizoen misschien wel de meest constante speler bij Feyenoord. Hartman beleeft dit seizoen zijn doorbraak in Rotterdam. Gullit noemt ook Xavi Simons, terwijl hij buiten Nederland gecharmeerd is van Jerdy Schouten. 'Hij doet heel goed in Italië. Van Gaal liet hem vallen, hoewel Schouten een assist gaf en de bondscoach tevreden over hem was. Ik kan me voorstellen dat Koeman in hem geïnteresseerd is.'

Vraagtekens

Volgens Gullit heeft Koeman 'met de nodige vraagtekens te dealen'. 'Of zelfs zorgen van uit vorm zijnde spelers en belangrijke spelers die zelfs niet of nauwelijks nog in actie komen bij hun clubs. Virgil van Dijk stond in het FIFA-wereldelftal, maar zit niet in zijn beste periode bij Liverpool. Memphis Depay moet het bij zijn nieuwe club Atlético Madrid voornamelijk met invalbeurten doen. Frenkie de Jong voetbalt goed mee bij FC Barcelona, maar zou nog veel meer zijn stempel op de ploeg moeten drukken', spreekt Gullit zijn zorgen uit.

FootballTransfersOpvallende Oranje-suggestie: 'Met hem naast Frenkie de Jong haal je de EK-titel zo op'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hartman i.p.v. "opa" Blind als LVV juich ik zeker toe. Wieffer, Simons nog een jaartje constant worden en Jerdy Schouten en Joey Veerman alvast laten ruiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen